1 cs. levelestészta
aszalt gyümölcs
lekvár vagy csoki
olaj a sütéshez
A 0,5 cm vastagságúra nyújtott tésztából szúrjunk ki kerek formákat. Töltsük meg aszalt gyümölccsel (szilva, barack, meggy, cseresznye), csippentsük össze a tésztát a képen látható módon. 5 szirom legyen.
Egy ollóval minden ilyen összefogott részt vágjuk be (de ne végig, mert akkor elválik az aljától) és hajtsuk vissza.
Süssük ki bő forró olajban. Szedjük papírtörlőre, a közepére melegített lekvárból, vagy csokoládéból cseppentsünk 1-1 pöttyöt.
Ha sűrű a lekvár, vízzel felhígítom. A tojásokat a cukorral, a sóval és a fahéjjal habosra kikeverem. Hozzáadom a vajat és a lekvárt, majd a végén a sütőporos-szódabikarbónás liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Továbbra is keverve apránként az olajat, majd a light joghurtot dolgozzuk bele. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű