1 cs. levelestészta
aszalt gyümölcs
lekvár vagy csoki
olaj a sütéshez
A 0,5 cm vastagságúra nyújtott tésztából szúrjunk ki kerek formákat. Töltsük meg aszalt gyümölccsel (szilva, barack, meggy, cseresznye), csippentsük össze a tésztát a képen látható módon. 5 szirom legyen.
Egy ollóval minden ilyen összefogott részt vágjuk be (de ne végig, mert akkor elválik az aljától) és hajtsuk vissza.
Süssük ki bő forró olajban. Szedjük papírtörlőre, a közepére melegített lekvárból, vagy csokoládéból cseppentsünk 1-1 pöttyöt.
Először a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl hideg tejjel és a kristálycukorral simára keverjük. A tejet feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingot és folyamatos k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a vastag szeletekre vágott almát őrölt fahéjjal, és állni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát. Tehetünk hozzá 1-2 evőkanál rumot vagy rumaromát -. A tésztához 6...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Nehéz1. Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott tepsibe, egymástól egyenlő távolságra kb 18 golyót teszünk le. 2. A következő krémet öntjük köréje: a margarint a két fajta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű