menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés álomkrémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gesztenyés réteg
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj (nem margarin)
2-3 evőkanál tej

Vaníliás réteg:
1 cs főzhető vaníliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor

Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott ek porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:


Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük) és besűrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, had hűljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon és ne is álljon össze a krém.

Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihűlt vaníliás krém.

A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Gesztenyés álomkrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tönköly csiga fehéjas mascarponéval töltve
Tönköly csiga fehéjas mascarponéval töltve

A graham-, a tönköly- és a fehér lisztet összekeverem, beleteszem a sikért és a sót. Az édesítőt mindenki ízlése szerint adagolja. Az élesztőt egy deci tejjel egy csipet édesítőv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kókuszhercegnő
Kókuszhercegnő

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kókuszos korong
Kókuszos korong

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a fél deci tejet, majd kézzel al...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

Ezeket gőz fölött kikeverjük, és hozzáadjuk a 40 dkg lisztet, és a 2 mk szódabikarbónát, majd 3 lapot sütünk. Krém: egy vaníliapudingot és egy epres pudingot 1 rámával és 250 g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk