menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés álomkrémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gesztenyés réteg
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj (nem margarin)
2-3 evőkanál tej

Vaníliás réteg:
1 cs főzhető vaníliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor

Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott ek porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:


Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük) és besűrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, had hűljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon és ne is álljon össze a krém.

Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihűlt vaníliás krém.

A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Gesztenyés álomkrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Györgyi
Álomsüti
Álomsüti

A Ramát a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, a lisztet, a darált diót és a kakaót. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is a masszához adjuk. Óvatosa...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes pite
Meggyes pite

A meggyet megmossuk, kimagozzuk . Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint) Amikor szinte puha hozzá adjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzá adjuk a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marlenka recept
Marlenka recept

Tészta: Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Felhő szelet-magas Tátra
Felhő szelet-magas Tátra

Krém: 7 dl tejben 3 cs. vanília pudingot sűrűre főzünk. 1 RÁMA margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A felvert tejszín habból 2-3 kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk