Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gesztenyés álomkrémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gesztenyés réteg
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj (nem margarin)
2-3 evőkanál tej

Vaníliás réteg:
1 cs főzhető vaníliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor

Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott ek porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:


Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük) és besűrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, had hűljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon és ne is álljon össze a krém.

Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihűlt vaníliás krém.

A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Gesztenyés álomkrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szivárványos Rizspuding
Szivárványos Rizspuding

-a rizst szüröbe tesszük megmossuk,lecsegtettjük -3 dl forró vizben csipetnyi sóval az edényt lefedve feltesszük föni -a tejet a cukorral+vaniliás cukor+ kókuszreszelék felforral...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Riczu féle barackos süti by Bódis Bea
Riczu féle barackos süti by Bódis Bea

1. A puha vajat a mézzel keverjük habosra. 2. A tojássárgáját egyesével dolgozzuk hozzá. 3. Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Anita
Feketeerdő torta
Feketeerdő torta

A joghurtban elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kakaóport, végül beletesszük a lisztet és az olajat. Margarinnal kikent tortaformába öntj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
"Mekis" almás pite
"Mekis" almás pite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk