Gesztenyés réteg
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj (nem margarin)
2-3 evőkanál tej
Vaníliás réteg:
1 cs főzhető vaníliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor
Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott ek porcukor
reszelt étcsokoládé
Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük) és besűrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, had hűljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon és ne is álljon össze a krém.
Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihűlt vaníliás krém.
A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A túrót villával nyomkodjuk össze, majd keverjük el a gyümölcscukorral, vaniliáscukorral és az olvasztott vajjal. A zselatint keverjük el 2 dl hideg tejben és öntsük hozzá a 2 dl m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük. Hozzáadjuk a mákot, a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, felhigítjuk a maradék tejjel. Jól kikeverjük, zsírozott, li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel összedolgozzuk és folpackba csomagolva fél-1 órára hűtőbe tesszük. 2. Lisztezett munkalapon 8 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. ( Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A cukrokat, a sót és a tojásokat kikeverjük. 3. Hozzáadjuk a lisztet, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tejet is. 4. Sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű