Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés álomkrémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gesztenyés réteg
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg darált keksz
2,5 dkg vaj (nem margarin)
2-3 evőkanál tej

Vaníliás réteg:
1 cs főzhető vaníliás pudingpor
3 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor

Tetejére:
2 dl tejszín
1 csapott ek porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:


Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük. A forró tejbe csurgatjuk (folyamatosan keverjük) és besűrítjük a pudingunkat. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzádobjuk a vajat és elkeverjük. Hűvös helyre tesszük, had hűljön. Közben néha keverjünk rajta, hogy a vaj is egyenletesen eloszoljon és ne is álljon össze a krém.

Jöhet a gesztenyés réteg. A gesztenyét villával széttörjük (nekem még enyhén fagyott volt, így lereszeltem), hozzátesszük a puha vajat is (ha kemény, ezt is reszelhetjük), beleszórjuk a kekszet és elkezdjük összegyúrni. Kevés tejjel lazítjuk a tésztát. Ha kész, egy sütőpapírral bélel tortaformába egyengetjük a kezünkkel. Erre jöhet máris a kihűlt vaníliás krém.

A tetejére a habot a cukorral nagyon keményre verjük és egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémen. Étcsokoládé reszelékkel díszítjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Gesztenyés álomkrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós bukta
Diós bukta

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Grízes almás kavart süti
Grízes almás kavart süti

Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a joghurtot és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.Mossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Krémek - Karamellás krém - OK
Krémek - Karamellás krém - OK

1. A vajas krémet habverővel nagyon habosra kikeverjük. 2. A kristálycukrot felolvasztjuk, nagyon óvatosan hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot. 3. Egy kicsit hagyjuk hűln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Mazsolás csomók  (briós sütőporral)
Mazsolás csomók (briós sütőporral)

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk