Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
6 tojás
12 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
1 púpozott evőkanál finomliszt
0.5 mokkáskanál sütőpor
A fordításhoz:
kb. 1 evőkanál finomliszt
A krémhez:
1 tojás
1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor
2.5 dl tej
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
2 egyenesebb banán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:


1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 16-20 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik. A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, de nem dobjuk el, hanem ennek segítségével föltekerjük a tésztát, és bele is csomagoljuk felhasználásig.
2. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük, az egyiket a kakaóval barnára színezzük.
3. A tésztát – miután kihengergettük – a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat felénk eső oldalára hosszában rárakjuk. Szorosan föltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk.
4. A mázhoz az étcsokoládét a vajjal (margarinnal) fölolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós linzer
Diós linzer

Mivel linzer tésztát készítek, jó ha minden hozzávaló hideg. Mindent egy nagy tálba teszek, határozott mozdulatokkal villám gyorsan összedolgozom, frissentartó fóliába csomagolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: mapika
Császármorzsa tepsiben sütve
Császármorzsa tepsiben sütve

Válasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját a cukorral ,a sóval, a búzadarával a mazsolával,2 cs. vaníliás cukorral és fél liter tejjel keverjük simára. Pihentessük legalább 2 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Vera kókuszos mézese
Vera kókuszos mézese

A tésztához valókat összekeverjük és 180 fokon egy 35x24 cm-es tepsiben megsütjük. Közben: A krémhez valókat felfőzzük. A forró krémet a tésztára öntjük és megszórjuk kókusz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk