Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
6 tojás
12 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
1 púpozott evőkanál finomliszt
0.5 mokkáskanál sütőpor
A fordításhoz:
kb. 1 evőkanál finomliszt
A krémhez:
1 tojás
1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor
2.5 dl tej
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
2 egyenesebb banán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:


1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 16-20 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik. A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, de nem dobjuk el, hanem ennek segítségével föltekerjük a tésztát, és bele is csomagoljuk felhasználásig.
2. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük, az egyiket a kakaóval barnára színezzük.
3. A tésztát – miután kihengergettük – a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat felénk eső oldalára hosszában rárakjuk. Szorosan föltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk.
4. A mázhoz az étcsokoládét a vajjal (margarinnal) fölolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SÜTEMÉNY TEJFÖLÖS KRÉMMEL
SÜTEMÉNY TEJFÖLÖS KRÉMMEL

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőpor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt barackos zabkeksz
Aszalt barackos zabkeksz

Habverővel keverjük ki a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a lisztet, a búzacsírát, a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, az apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Piskóta karika
Piskóta karika

180 fok 22cm 50perc A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Somlói galuska
Somlói galuska

A tejből 1 dl-t félre teszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojássárgáját a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és apránként az 1 dl tejet, és az egészet csomó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk