Tészta:
6 tojás
12 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
1 púpozott evőkanál finomliszt
0.5 mokkáskanál sütőpor
A fordításhoz:
kb. 1 evőkanál finomliszt
A krémhez:
1 tojás
1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor
2.5 dl tej
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
2 egyenesebb banán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 16-20 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik. A tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, de nem dobjuk el, hanem ennek segítségével föltekerjük a tésztát, és bele is csomagoljuk felhasználásig.
2. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük, az egyiket a kakaóval barnára színezzük.
3. A tésztát – miután kihengergettük – a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat felénk eső oldalára hosszában rárakjuk. Szorosan föltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, és 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk.
4. A mázhoz az étcsokoládét a vajjal (margarinnal) fölolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 0,5 cm vastagságúra nyújtott tésztából szúrjunk ki kerek formákat. Töltsük meg aszalt gyümölccsel (szilva, barack, meggy, cseresznye), csippentsük össze a tésztát a képen látható...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKézi mixerrel össze dolgozzuk, bele kockázzuk a gyümölcsöket és máris mehet a formába. 180 fokon 45 percig sütjük!
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHelyezze a mandulalisztet és a porcukrot a keverőlapáttal ellátott tálába, és keverje össze. Ezt kézzel is keverhetjük egy spatulával. Adjuk hozzá a kukoricaszirupot és a kivonato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű