50 dkg liszt
30 dkg vaj,vagy 25 dk margarin + 5 dk zsír
10 dkg porcukor
1 tojás,1 cs. sütőpor,kb. 1 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja,pici só,vaníliaaroma
60 dkg sárgabaracklekvár
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
Csokimáz : 4 ek.kakaópor.4 ek.cukor 4 ek. víz,kis darab kb. 8 dkg margarin kevés rumaroma össze forraljuk a kihűlt sütire kenjük. Nagyon fincsi
A tésztához valókat össze gyúrjuk,4 részre osztjuk.Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25x35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simitunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk a porcukorral elkevert dió harmad részével. Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió második harmada, amire ismét egy réteg tészta-lekvár-dió réteg kerül. A tetejére borítjuk az utolsó réteg tésztát, amit alaposan megszurkálunk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk és eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.Zsírozott,lisztezett tepsibe sütöm ,a magas falú világosba szoktam,az jó méret hozzá ! Fincsi
A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük. (A lisztet lehetőleg szitáljuk!) Végeredményként egy nyújtha...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKi merjük a lisztet egy nagyobb tálban, bele tesszük a szodabikarbonát, a vaníliás cukrot, a darált diót és a csipet sót. A tojásokat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTészta: A tojások fehérjébe teszek 1 ek vizet, pici sót, folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot s kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadagolom a tojások sárgáját és az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet egy késes aprítóval morzsalékosra zúzzuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a piteforma aljára és széleire nyomkodjuk és berakjuk a hűtőbe. A tejszínt jól fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű