15 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
6 dkg őrölt kesudió
6 dkg mák (egész)
1 tk. útifűmaghéj
1/4 tk. szódabikarbóna
csirpet só
8 dkg erythritol (por alakú)
3 tojássárgája
7 dkg puha kókuszolaj
1 bio citrom reszelt héja
3 ek. citromlé
+
1-2 ek víz, ha szükséges
kevés nyílgyökérpor vagy tápióka a nyújtáshoz
A töltéshez:
kb 2 dl áfonyalekvár
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a puha kókuszolajat és a citromlevet és gyúrd össze, ha esetleg morzsalékos lenne és nem áll össze a tészta, akkor 1-2 evőknaál vizet adj hozzá. Egy nyújtólapot szórj meg nyílgyökérporral, a tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagra, tetszőleges kiszúróval szaggasd ki a kekszeket, tedd őket sütőpapíros tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 10-12 percig, majd hűtsd ki őket teljesen. Ha kihűltek, lekvárral rgaszd össze kettesével a kekszeket, tedd egy légmentes dobozba, hagyd őket puhulni legalább 1 napot.
Trollanyu
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A nedves hozzávalókat csomómentesre elkeverjük (tojásfehérje nélkül), hozzáadjuk a cukorral, sütőporral összekevert lisztet, a tojásfehérjé...
Elkészítési idő:sűrű palacsinta tésztát készítünk, 4-5 nagyobb krumplit meghámozva és uborka szeletelőn vékonyra leszeletelem, .zsírral vastagon ki kent tepsibe beleöntöm a palacsinta tészta felét...
Elkészítési idő:Hozzávalókat összegyúrjuk. Margarint és a mézet picit meg szoktam olvasztani hozzá. Kis pihentetés után 3 mm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tojással, hogy szép fényes legyen. Ha ki...
Elkészítési idő: 1,5 óraAz élesztőt a cukor felével langyos tejben futtassuk fel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nagyon jó rugalmas tésztát kapunk. Osszuk kétfelé. Egyik felét kisodorva a sütőpa...
Elkészítési idő: