15 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
6 dkg őrölt kesudió
6 dkg mák (egész)
1 tk. útifűmaghéj
1/4 tk. szódabikarbóna
csirpet só
8 dkg erythritol (por alakú)
3 tojássárgája
7 dkg puha kókuszolaj
1 bio citrom reszelt héja
3 ek. citromlé
+
1-2 ek víz, ha szükséges
kevés nyílgyökérpor vagy tápióka a nyújtáshoz
A töltéshez:
kb 2 dl áfonyalekvár
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a puha kókuszolajat és a citromlevet és gyúrd össze, ha esetleg morzsalékos lenne és nem áll össze a tészta, akkor 1-2 evőknaál vizet adj hozzá. Egy nyújtólapot szórj meg nyílgyökérporral, a tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagra, tetszőleges kiszúróval szaggasd ki a kekszeket, tedd őket sütőpapíros tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 10-12 percig, majd hűtsd ki őket teljesen. Ha kihűltek, lekvárral rgaszd össze kettesével a kekszeket, tedd egy légmentes dobozba, hagyd őket puhulni legalább 1 napot.
Trollanyu
A tésztához a Totut a vízzel, a tojásokkal, a kókuszolajjal, a citromlével, a citromhéjjal, a vaníliával és az eritrittel krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, és n...
Elkészítési idő:20 dkg cukrot felfőzünk 3 egész tojással és 20 dkg margarinnal. Közben 20 dkg cukrot karamellizálunk. Mikor a karamell már sötét aranybarna és a tojásos massza is kezd főni összeke...
Elkészítési idő: