15 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
6 dkg őrölt kesudió
6 dkg mák (egész)
1 tk. útifűmaghéj
1/4 tk. szódabikarbóna
csirpet só
8 dkg erythritol (por alakú)
3 tojássárgája
7 dkg puha kókuszolaj
1 bio citrom reszelt héja
3 ek. citromlé
+
1-2 ek víz, ha szükséges
kevés nyílgyökérpor vagy tápióka a nyújtáshoz
A töltéshez:
kb 2 dl áfonyalekvár
A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a puha kókuszolajat és a citromlevet és gyúrd össze, ha esetleg morzsalékos lenne és nem áll össze a tészta, akkor 1-2 evőknaál vizet adj hozzá. Egy nyújtólapot szórj meg nyílgyökérporral, a tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagra, tetszőleges kiszúróval szaggasd ki a kekszeket, tedd őket sütőpapíros tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 10-12 percig, majd hűtsd ki őket teljesen. Ha kihűltek, lekvárral rgaszd össze kettesével a kekszeket, tedd egy légmentes dobozba, hagyd őket puhulni legalább 1 napot.
Trollanyu
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tekercshez a hozzá valókat alaposan össze dolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, felt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1.) Az eperlekvárt elkeverjük a vaníliás cukorral meg 4 evőkanálnyi, frissen facsart citromlével, amit előtte átszűrünk, hogy ne legyen benne mag. Ezután a hideg tejszínből robotgé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejjel megfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, a csipet sót, majd összekeverjük. A közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a villával felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű