Tészta:
300 g búzaliszt (BL55)
200 g margarin
1 db tojássárgája
180 g porcukor
5 g sütőpor
0.5 db citrom reszelt héja
1 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
Töltelék:
200 g porcukor
80 g margarin
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
0.5 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
12 g vaníliás cukor - bourbon
200 g búzaliszt (BL55)
5 g sütőpor
200 g mák (darált)
250 ml 2,8%-os tej
sárgabarack lekvár
1 db tojásfehérje
A liszthez hozzáadjuk a margarint, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. A cukrot, a puha margarint és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a 1/2 citrom reszelt héját és levét, csipet sót, vaníliát. A lisztben elkeverjük az átszitált sütőport. A tojásos masszához adjuk apránként, felváltva a lisztet, mákot, és a tejet. Majd jól összekeverjük a masszát. Egy 35x25 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát 2 felé osztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a mákos masszát ráöntjük, amit befedünk a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült-e. Kihűlés után szeleteljük.
A zsírozott tepsit morzsával meghintjük A lisztet, a porcukrot és sütőport jól összekeverjük és a felét a tepsibe szórjuk. Erre jön a töltelék. A túrót a lisztre morzsoljuk, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez habosra kevertem a tojásokat a cukorral, hozzáadtam a burgonyanyomón áttört túrót és a citrom lereszelt héját, valamint a citrom felének kifacsart levét. 2. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz