Tészta:
300 g búzaliszt (BL55)
200 g margarin
1 db tojássárgája
180 g porcukor
5 g sütőpor
0.5 db citrom reszelt héja
1 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
Töltelék:
200 g porcukor
80 g margarin
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
0.5 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
12 g vaníliás cukor - bourbon
200 g búzaliszt (BL55)
5 g sütőpor
200 g mák (darált)
250 ml 2,8%-os tej
sárgabarack lekvár
1 db tojásfehérje
A liszthez hozzáadjuk a margarint, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. A cukrot, a puha margarint és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a 1/2 citrom reszelt héját és levét, csipet sót, vaníliát. A lisztben elkeverjük az átszitált sütőport. A tojásos masszához adjuk apránként, felváltva a lisztet, mákot, és a tejet. Majd jól összekeverjük a masszát. Egy 35x25 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát 2 felé osztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a mákos masszát ráöntjük, amit befedünk a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült-e. Kihűlés után szeleteljük.
1. A tésztához a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a...
Elkészítési idő: 2 ó +12+12 Nehézség: KönnyűA tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Nedves kézzel, oldalán, alján sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába nyomkodjuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 8 perc alatt elős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fűszereket, és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt és a mézet, majd egynemű tésztát keverünk belőle. Ha összeállt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű