Tészta:
300 g búzaliszt (BL55)
200 g margarin
1 db tojássárgája
180 g porcukor
5 g sütőpor
0.5 db citrom reszelt héja
1 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
Töltelék:
200 g porcukor
80 g margarin
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
0.5 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
12 g vaníliás cukor - bourbon
200 g búzaliszt (BL55)
5 g sütőpor
200 g mák (darált)
250 ml 2,8%-os tej
sárgabarack lekvár
1 db tojásfehérje
A liszthez hozzáadjuk a margarint, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. A cukrot, a puha margarint és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a 1/2 citrom reszelt héját és levét, csipet sót, vaníliát. A lisztben elkeverjük az átszitált sütőport. A tojásos masszához adjuk apránként, felváltva a lisztet, mákot, és a tejet. Majd jól összekeverjük a masszát. Egy 35x25 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát 2 felé osztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a mákos masszát ráöntjük, amit befedünk a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsült-e. Kihűlés után szeleteljük.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 6 tojás sárgáját, a fehérjéket pedig egy külön edénybe rakjuk. A vajas keveréket tovább keverjük, majd adunk hozzá 2 dl tejfölt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fagyasztóba tettem 15 percre. Ezután 3 mm-re nyújtottam,cakkos szaggatóval kiszúrtam. Egy nagy lemez tepsit befedtem sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél l tejből 4 ek cukorral a szokásos módon vaníliapudingot készítünk, a másik fél l tejből 4 ek cukorral pedig csokipudingot készítünk. Mindkettőt gyakran átkeverve langyosra hűtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű