9 db tojás
9 ek. liszt
9 ek. porcukor
1 mk. sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez:
1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)
A gyümölcskocsonyához:
4 dl víz
8 púpozott tk. zselatin
1 tk. citromlé
cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)
A krémhez:
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)
Az edény kibéleléséhez:
folpack
A piskótatekercsek sütéséhez:
2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve.
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon.
A felezett epreket lerakjuk.
A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk.
Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez)
Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el.
A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is.
Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc).
Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük.
2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük.
A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára ,szorosan egymás mellé rakjuk.
Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön)
A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk.
Egy kicsit rányomkodjuk.
Tegyük be a fagyasztóba 1 órára, és már kész is!
A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrom, míg szép és sima nem lesz, gyorsan kell dolgozni a vaj miatt, majd kettőbe veszem 2/3 + 1/3 arányban és egy rövid időre beteszem pihenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Egy keverö edénybe a kókuszzsírt, édesítöt, mézet, vanília kivonatot, fahéjat krémesre keverem. Ezután belekeverem a tojások sárgáját - aztán a felvert tojások fehérjét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével, és keksz formákat alkotunk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki, és béleljük ki sütőpapírral egy 20-22 centis tortaforma/kis tepsi alját és oldalát. A tojásokat verjük habosra a cukorral. Ke...
Elkészítési idő: 15+60+15 perc Nehézség: Könnyű