menu

Családireceptkönyv.hu

EPRES-JOGHURTOS KOCKA RECEPT!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


9 db tojás
9 ek. liszt
9 ek. porcukor
1 mk. sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:
1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)

A gyümölcskocsonyához:
4 dl víz
8 púpozott tk. zselatin
1 tk. citromlé
cukor (ízlés szerint)

Továbbá:
eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

A krémhez:
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

Az edény kibéleléséhez:
folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve.

Elkészítés:


Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon.
A felezett epreket lerakjuk.
A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk.
Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez)
Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.

A következő lépésben a krémet készítjük el.
A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is.
Betesszük a hűtőbe a krémünket.

Következik a piskóták sütése.

Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc).
Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük.

2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük.
A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára ,szorosan egymás mellé rakjuk.
Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön)
A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk.
Egy kicsit rányomkodjuk.

Tegyük be a fagyasztóba 1 órára, és már kész is!

EPRES-JOGHURTOS KOCKA RECEPT!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémek - Nutella
Krémek - Nutella

1. A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. 2. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Diplomata szelet
Pudingos - Diplomata szelet

1. A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd amikor kifehéredett, akkor kanalanként beleadagoljuk a vizet. 2. Egy külön tálkában összekeverjük a lisztet a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Hamis gyümölcskenyér
Hamis gyümölcskenyér

A sütőt előmelegítem. A hozzávalókat összekeverem ,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,egyenletesen elosztva és közepes lángon,kb.180 C°-on kb.20-25 percig sütöm.Tűpróbával nézem,ho...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svájci répatorta
Svájci répatorta

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd az olajjal előbbi keveréket hozzáadjuk. Apránként, laza mozdulatokkal a többi hozzávalót is hozzákeverjük A kész masszát egy sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk