2,5 dl tej vagy víz
0,5 dl olaj
1,5 tk. só
20 dkg öregtészta (itt elhagyva)
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
1,5 dkg élesztő (öregtészta nélkül 2 dkg)
16 kis tégla alakúra vágott sajt
szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb.
Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk, majd feltekerjük őket úgy, hogy a háromszögeket folyamatosan nyújtjuk a sodrófával rásegítve.
Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük őket ismét duplájára, csak ezután kenjük le őket felvert tojással. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg szép aranybarnák lesznek.
Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját, a kristálycukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű