Családireceptkönyv.hu

Linzer nagyi féle


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (bio citrom)
2 tojássárgája
25 dkg vaj vagy margarin
(mivel Anyukám zsírral is szokta helyettesíteni, néha én is azzal készítem - abból kicsit kevesebb kell, kb. 20 dkg elég)
1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ lekvár

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak (ne legyen túl lágy, de kemény sem).
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyjuk!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket, porcukrozom.

Linzer nagyi féle

Kinek a kedvence ez a recept?


Hargitai Judit
Szoleczki Zoltán
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puha kakaós kifli
Puha kakaós kifli

az élesztöt felfuttatjuk -összegyúrunk mindent kivéve a kakaót --duplára kelesztjük -a megkelt tésztát ketté osztjuk -az eggyikbe belekeverjük a kakaót -kinyújtjuk kerekre a k...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia almatorta
Francia almatorta

A tejfölt, a cukrokat, az olajat és a tojást habverővel jól összekeverem, majd majd utána, de már kisebb fokozaton hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy viszonylag sűrű t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf
Kuglóf

Az egész tojásokat kihabosítom a cukorral és a vajjal. Hozzákeverem a tejet, majd a sütőporos lisztet. Kettéveszem a masszát és az egyikhez hozzákeverem a kakaóport. Rétegezve tölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt rétes
Kelt rétes

A tejet langyosra melegítjük, a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk rá. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk