2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Elsőként a tölteléket készítjük el ami a recept szerint vagy vagy alapon működik, tehát ha egy adag tésztát gyúrtál be, akkor vagy a fent leírt máktöltelékkel vagy a diótöltelékke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki. A csokoládét vágjuk darabokra. A vajjal olvasszuk össze vízgőz fölött. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket a sóval verjük kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű