2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
kerek tortaformában piskótát sütünk, majd hagyjuk a formában kihűlni. Én kibélelem az alját sütőpapírral, s kb. 180C-on kb. 25-35' percig sütöm gázsütőben. Amikor kihűlt megfordí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk gáztepsi méretűre, majd a tepsi hátán, 180 fokon kb 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat egyenk...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük (a recept, amit kaptam, nem ír bele sütőport, de én egy picit mindig teszek bele), egy kevés liszttel kezdjük el összekeverni fakanállal, majd...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd összeöntjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű