30 dkg finomliszt
25 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
28 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
A töltéshez bármilyen lekvár megfelelő,de ma kaptam a tippet,hogy nutellával is finom.
A lisztet vajjal, tojássárgájával, vaníliás cukorral összegyúrjuk.
Vékonyra nyújtjuk, pálinkás pohárral kiszaggatjuk.
A 3 tojásfehérjét 28 dkg porcukorral kikeverjük, és kis kanállal a tészta tetejére tesszük. Habzsákkal is lehet,de szerintem felesleges macera és eggyel több mosogatni való.
Forró sütőben gyenge tűzön kiszárítjuk (kb 15 perc).
Ha megsültek, lekvárral kettesével összeragasztjuk őket
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMixerrel kikeverjük a sárgáját a cukorral ,majd bele a margarin+kakaó+sütőporos liszt +tej -lehet bele pörkölt dió vagy csokidarabkákat is tenni -sütöpapirral bélelt tepsi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást az eritrittel jó habosra kikeverni géppel. Bele a darált mandula,a ch- csökkentett liszt keverek,vanilia ,az étcsoki darabolva. Jól megszórni fagyasztott meggyel. Aztán m...
Elkészítési idő: 40-45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a darált diót összekeverjük a felolvasztott kókuszolajjal, a nyírfacukorral és a tojás sárgájával, majd a sütőpapírral kibélelt tortaformába lapítjuk a kezünkkel úgy, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű