25 dkg liszt
3 db tojás
½ l tej
15 dkg cukor
3 evőkanál
olaj
1 csomag
élesztő
olaj a sütéshez
alma (egy kis fahéjjal megbolondítva),
szamóca,
eper,
mazsola ízlés szerint
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, a tojásokat és a többi cukrot és csomómentesen elkeverjük. ½ órát állni hagyjuk, és addig előkészítjük a gyümölcsöket. Én általában alma-darabokat vágok a tésztába és egy kávéskanálnyi fahéjat is keverek bele. A palacsintákat ezután forró olajon sütöm ki. Ez a tészta természetesen vastagabb lesz, így jól süssük át mindkét oldalát!Jó szórakozást és falást!
Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsül fel a tejet, de csak addig amíg a vaj felolvad benne. A többi hozzávaló segítségével gépben vagy kézzel állítsuk össze a tésztát, gyúrjuk össze és hagyjuk 2 óráig pihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük a citromlével,héjával és a cukorral. A tejszínt felverni, a két masszát összekeverni,hozzáadni a zselatint. A masszát a piskótára önteni és kirakni gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű