23 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
13 dkg keserű kakaópor
1 kk szódabikarbóna
fél tk sütőpor
12 dkg vaj
12 dkg eritrit
1 tojás
egy csipet só
Ami pluszban kellett, hogy összeálljon:
3 ek tejföl
1 ek olaj
A krémhez:
10 dkg vaj
15-20 dkg nyírfacukor por
5 ek tejszín
1 tk vanília kivonat
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport, és a szódabikarbónát. A lágy vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Adjuk hozzá a tojást és alaposan dolgozzuk el. Fokozatosan öntsük hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk sima tésztává. (Az enyémnek esze ágában sem volt összeállni -valószínűleg a CH csökkentett liszt miatt-, ezért adtam hozzá pluszban egy evőkanál olajat, és összesen 3 evőkanál tejfölt). Dolgozzuk sima, fényes tésztává. Nyújtsuk ki nem túl vastagra (4-5 mm), és 5 cm-es pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a korongokat. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 160 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt süssük meg őket. Puhának fognak tűnni, de amint kihűlnek, tökéletes lesz az állaga.
A krémhez a vajat a vaníliával és a nyírfacukor porral keverjük addig, míg teljesen sima lesz a krém és már nem érezzük a "cukor" szemcséket. Ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti édesen. Én eleve kevesebbet tettem bele, mint ami az eredeti receptben szerepelt, de még így is meg kellett duplázni a vaj mennyiségét, hogy ne legyen túl geil. Javaslom, hogy kezdjük 15 dkg nyírfacukorral és kóstoljuk meg. Hozzáadni még mindig lehet... Ezután jöhet bele a tejszín. Ezzel is keverjük át, míg sima és krémes lesz. A recepttől eltérve én nem javaslom, hogy hűtőbe tegyük, mert lágyan szebb lesz a krém. Ha megdermesztjük, olyan béna lesz a végeredmény, mint amit a képen láthattok... A kihűlt kekszekre tegyünk egy kiskanál krémet, tegyünk rá egy másik kekszet, és nyomjuk össze úgy, hogy a krém a széléig érjen. Fogyasztásig tartsuk a hűtőben
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/06/oreo-keksz-hazilag-cukormentes.html
Elkészités: A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl cukros tejben futtasd fel az élesztőt. Szitáld bele a lisztet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen keleszd legalább egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott rizst fél deciliter vízben feltesszük főni. Amikor magába szívta felöntjük a tejjel és felforraljuk.Hozzátesszük a cukrot. Ha felforrt elzárjuk a gázt. Néha megkeverget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű