23 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
13 dkg keserű kakaópor
1 kk szódabikarbóna
fél tk sütőpor
12 dkg vaj
12 dkg eritrit
1 tojás
egy csipet só
Ami pluszban kellett, hogy összeálljon:
3 ek tejföl
1 ek olaj
A krémhez:
10 dkg vaj
15-20 dkg nyírfacukor por
5 ek tejszín
1 tk vanília kivonat
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport, és a szódabikarbónát. A lágy vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Adjuk hozzá a tojást és alaposan dolgozzuk el. Fokozatosan öntsük hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk sima tésztává. (Az enyémnek esze ágában sem volt összeállni -valószínűleg a CH csökkentett liszt miatt-, ezért adtam hozzá pluszban egy evőkanál olajat, és összesen 3 evőkanál tejfölt). Dolgozzuk sima, fényes tésztává. Nyújtsuk ki nem túl vastagra (4-5 mm), és 5 cm-es pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a korongokat. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 160 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt süssük meg őket. Puhának fognak tűnni, de amint kihűlnek, tökéletes lesz az állaga.
A krémhez a vajat a vaníliával és a nyírfacukor porral keverjük addig, míg teljesen sima lesz a krém és már nem érezzük a "cukor" szemcséket. Ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti édesen. Én eleve kevesebbet tettem bele, mint ami az eredeti receptben szerepelt, de még így is meg kellett duplázni a vaj mennyiségét, hogy ne legyen túl geil. Javaslom, hogy kezdjük 15 dkg nyírfacukorral és kóstoljuk meg. Hozzáadni még mindig lehet... Ezután jöhet bele a tejszín. Ezzel is keverjük át, míg sima és krémes lesz. A recepttől eltérve én nem javaslom, hogy hűtőbe tegyük, mert lágyan szebb lesz a krém. Ha megdermesztjük, olyan béna lesz a végeredmény, mint amit a képen láthattok... A kihűlt kekszekre tegyünk egy kiskanál krémet, tegyünk rá egy másik kekszet, és nyomjuk össze úgy, hogy a krém a széléig érjen. Fogyasztásig tartsuk a hűtőben
A 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejet feltettem forrni, beletettem a cukrokat, folyamatos keverés közben beleöntöttem a búzadarát, sűrűsödésig főztem, akkor tökéletes, ha megáll benne a fakanál !!! ? ez nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a meggyet szűrőben lecsepegtetjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadju...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, tortaformába öntjük, majd kb. 180-190 fokos sütőben tűprobáig sütjük (kb.25-30perc). Vagy ki lehet sütni brownie sütőben 2 x 20 perc. Tipp: házi le...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű