Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túrós pite linzer tésztával


Írta:

Adag: Gázos nagytepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 50 dkg liszt, 13 dkg zsír, 13 dkg vaj, 1 tojás, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, és annyi tejföl, hogy könnyű tésztát kapjunk,

A túrós töltelékhez: 75 dkg túró, 1 vaníliás ízű pudingpor, cukor ízlés szerint, 1/2 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor,

Elkészítés:


A lisztben a zsiradékokat elmorzsolom, majd a többi hozzávalókkal összedolgozom. Összekeverem a töltelék hozzávalóit. Két felé osztom a tésztát, majd tepsi méretűre nyújtom a darabokat. Belehelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsibe a tészta alsó részét, erre rásimítom a tölteléket, majd befedem a tészta másik felével. Villával megszurkálom a tészta tetejét. Előmelegített sütőben,190 fokon sütöm aranybarnára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnazselé
Málnazselé

1 Kenjünk ki olajjal egy 600 ml-es zseléformát. A zselatinlapokat tegyük külön-külön hideg vízbe, és áztassuk, amíg a málnát megfőzzük. 2 Öntsünk 300 ml vizet egy lábosba, szórju...

Elkészítési idő: 30 perc+éjszaka
Nehézség: Közepes
share
Hatlapos (Apróséf módjára)
Hatlapos (Apróséf módjára)

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tészták...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FELEMÁS (SZILVIA)
FELEMÁS (SZILVIA)

Tészta. A tojást, cukrot, margarint, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Három részre osztjuk, kinyújtjuk, (kb. 25X30 cm) majd egy tepsi hátán ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsdarálós tészta
Húsdarálós tészta

Jól elkeverjük a vajat, hozzáadjuk a tojást, cukrot, lisztet, sütőport, reszelt citromhéjat (vagy vaníliás cukrot), jól összedolgozzuk, majd húsdarálós formán áthajtjuk és sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk