6 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és előmelegített sütőben, közepes, kb. 180 °C –os hőmérsékleten kisütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.
26 cm formára való
Az élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a recept egy 35×25 cm-es tepsihez elegendő. A tésztához szobahőmérsékletű, míg a morzsához hideg vajra lesz szükséged. Extra tipp: a morzsához a lisztet és a cukrot is érdemes l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű