50 dkg liszt,
3 db tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
20 dkg zsír,
1 cs vaníliás cukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 cs sütőpor, csipet só
1 db tojás - a lekenéshez
durvára vágott dió, vagy mogyoró, kristálycukorral elkeverve - a forgatáshoz
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatva, tojással megkenve cukros darált dióba mártjuk, és már mehet is a sütőbe. Előmelegített 180 °C -os sütőben kb 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Ezt a sütit jó előre meglehet sütni, így az ünnepek előtt. A TV Paprika - Édes nagyik c. műsorában láttam és nagyon megtetszett, különböző formákkal kiszúrva, még ünnepélyessé tehetjük.
2 A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalók bárki számára elérhetőek. Az édes lepényhez először a tésztát készítjük el, ami nagyon hasonlít a főzni való tésztához. Ahhoz, hogy házi süteményünk még finomabb leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, dióval, mogyoróval, porcukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, tejjel, aromával és a vajjal összegyúrjuk. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, és csillagfor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű