50 dkg liszt,
3 db tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
20 dkg zsír,
1 cs vaníliás cukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 cs sütőpor, csipet só
1 db tojás - a lekenéshez
durvára vágott dió, vagy mogyoró, kristálycukorral elkeverve - a forgatáshoz
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatva, tojással megkenve cukros darált dióba mártjuk, és már mehet is a sütőbe. Előmelegített 180 °C -os sütőben kb 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Ezt a sütit jó előre meglehet sütni, így az ünnepek előtt. A TV Paprika - Édes nagyik c. műsorában láttam és nagyon megtetszett, különböző formákkal kiszúrva, még ünnepélyessé tehetjük.
A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a lisztet a tejet és a már kihűtött olvasztott vaj...
Elkészítési idő:A rizst a vízzel leöntve, kis lángon, gyakran megkeverve főzni kezdjük. Amikor a vizet már nagyjából beszívta, hozzáadjuk a tejet és a hosszában felhasított vaníliarudat. Újraforrá...
Elkészítési idő:Egy lábosban olvasztott vajon 1 percig kevergetjük a kölest, majd felöntjük a tejjel és forralás után lassú tűzön puhára főzzük kb. 8-10 perc alatt (ha elfő a tej, kicsi vízzel pót...
Elkészítési idő: