Tésztához:
2 kispohár joghurt
4 kis pohár liszt
2 pohár kristálycukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
0,5 pohár olaj
2 ek kakaópor
Töltelékhez:
5 dl habtejszín
1 ek porcukor
1 ek kristálycukor
1 üveg meggybefőtt
2-szer fél tk fahéj
1 cs vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
csokiforgács
A joghurtban elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kakaóport, végül beletesszük a lisztet és az olajat.
Margarinnal kikent tortaformába öntjük a masszát, majd betesszük az előmelegített sütőbe.
Kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortalapot kettévágjuk.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, a meggyből 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig megszórjuk egy evőkanál porcukorral és fél teáskanál fahéjjal.
A meggybefőtt levét a pudingporban a kristálycukorral és a fahéj másik felével sűrűre főzzük, majd a végén belekeverjük a meggyet.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
A piskóta alját visszatesszük a tortaformába, majd megkenjük a tejszín felével, és az egész meggy-zselével. Utána ráhelyezzük a másik tortalapot, és a maradék tejszínnel beborítjuk.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd díszítjük a félre tett meggyszemekkel és a csokiforgáccsal.
Meggy helyett lehet vegyes gyümölcs (eper, málna, áfonya, ribizli). Martina nem szereti a meggyet. :)
Unjuk már a tojások szétválasztását, a habverést, a tojássárgáják kikeverését a cukorral és a sok mosogatnivalót tortasütés után? Akkor most búcsút vehetünk mindezektől, hiszen a t...
Elkészítési idő:A tejjel pudinggal kicsi cukorral sűrű pudingot főzünk...hozzáadjuk a vajat kihűtjük. A megkelt tèsztánkat tèglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük először a sűrű pudinggal, majd megsz...
Elkészítési idő:Keverd össze a hozzávalókat!
Elkészítési idő: 15-20 perc