110 dkg barnacukor
120 dkg vaj
2 ek méz
200 dkg zabpehely
20 dkg kókuszreszelék
40 dkg napraforgó mag
75 dkg aszalt sárgabarack felaprítva
A cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborítom, hogy ellepje.Majd beteszem az egészet a sütőbe 160 fokon 30 percre. Ha elkészült, és majdnem kihült, kiborítom és felvágom szeletekre.
Bármilyen magot tehetünk bele,vagy aszalt gyümölcsöt csak a lényeg, hogy a szárazanyag 350 dkg-nál ne legyen több. Sütés előtt rakhatunk még rá csokidarabokat meg fahéjat is, ízlés szerint.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl lágy, akkor picit hűtőbe tesszük. Laposabb korongokat készítünk belőle. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire helyezzük őket, kissé ellapogat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször egy linzertésztát készítünk, amihez a hozzávalókat összegyúrjuk, és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután 2/3 részét belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a pudingport. 2. Összekeverjük és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit a margarinnal mikróba tesszük 2 percre. Addig a tojásokat a xilittel habosra keverjük. A tojásos masszához adjuk a csokis masszát. A száraz hozzávalókat is belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű