menu

Családireceptkönyv.hu

krémes tökéletes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 cs. bolti leveles tészta. Ebből az egyik lapot még nyersen felvágtam, így sütöttem meg.
9 tojásfehérjét, 1 csipet sóval elkezdtem verni, apródonként 20 dkg kristálycukrot adtam hozzá. Kemény habbá vertem. Félretettem.
4 cs. vaníliás pudingport egy nagyobb , legalább 5 literes edénybe szórtam, tettem hozzá 10 dkg cukrot (főzés végén adtam hozzá), 1 vanília kikapart belsejét és 2 dl hideg vízzel elkevertem. Hozzáöntöttem 1 liter forrásban lévő vizet, és 2 perc alatt sűrűre főztem.
Ebbe a forró pudingba belekevertem a tojáshabot, majd a tűzre visszatéve, még főztem kb. 4-5 percig. Közben álladóan kavargattam. Óvatosan, ne törjön!

Elkészítés:


Még melegen rákentem az alsó lapra, amire ráhelyeztem a fedőlapokat.
A fedlapoknak a vége azért lett olyan furcsa, mert nem fért el a leveles tészta egyik tepsin sem, ezért egy kicsit le kellett belőle vágni és már felaprítottam, hogy külön megsütöm. De amikor kisültek a lapok, kiderült, hogy az aljához képest a fedlapok összementek smile hangulatjel

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha francia krémest akarok készíteni ezt mázt ajánlották.


2 kávéskanál mogyorós cappuchinopór,ezt pici forró vizzel elkeverni.és apránként bele adagolni a porcukrot.én kb 2 bögrével tettem bele,ha túl sürű a massza akkor még pici meleg vizzel higíthatod.Kenhető állagú legyen ha hagyod száradni ugyis megdermed a tésztán egy kicsit smile hangulatjel a tészta tetejére ovatosan rásimitod és ha megdermett rajta kicsit felvágod és eggyesével felpakolod a hab tetejére smile hangulatjel bmehet a hűtőbe smile hangulatjel smile hangulatjel

 krémes tökéletes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Gesztenyés-babapiskótás szelet....Sütés nélkü
Gesztenyés-babapiskótás szelet....Sütés nélkü

Alap: A gesztenyemasszát, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), a porcukrot kevés tejjel jól összegyúrjuk ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Diós, rumos, kávés szelet
Diós, rumos, kávés szelet

Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával
Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával

A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis barack...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas zabkása banánnal és eperrel
Fahéjas zabkása banánnal és eperrel

Keverjük össze a zabpelyhet, fahéjat, cukrot, tejet és a banán felét egy lábasban és tegyük fel főni. Mikor már rotyog, rendületlenül kevergetve még hagyjuk kb. 4-5 percet. Osszu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk