menu

Családireceptkönyv.hu

krémes tökéletes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 cs. bolti leveles tészta. Ebből az egyik lapot még nyersen felvágtam, így sütöttem meg.
9 tojásfehérjét, 1 csipet sóval elkezdtem verni, apródonként 20 dkg kristálycukrot adtam hozzá. Kemény habbá vertem. Félretettem.
4 cs. vaníliás pudingport egy nagyobb , legalább 5 literes edénybe szórtam, tettem hozzá 10 dkg cukrot (főzés végén adtam hozzá), 1 vanília kikapart belsejét és 2 dl hideg vízzel elkevertem. Hozzáöntöttem 1 liter forrásban lévő vizet, és 2 perc alatt sűrűre főztem.
Ebbe a forró pudingba belekevertem a tojáshabot, majd a tűzre visszatéve, még főztem kb. 4-5 percig. Közben álladóan kavargattam. Óvatosan, ne törjön!

Elkészítés:


Még melegen rákentem az alsó lapra, amire ráhelyeztem a fedőlapokat.
A fedlapoknak a vége azért lett olyan furcsa, mert nem fért el a leveles tészta egyik tepsin sem, ezért egy kicsit le kellett belőle vágni és már felaprítottam, hogy külön megsütöm. De amikor kisültek a lapok, kiderült, hogy az aljához képest a fedlapok összementek smile hangulatjel

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha francia krémest akarok készíteni ezt mázt ajánlották.


2 kávéskanál mogyorós cappuchinopór,ezt pici forró vizzel elkeverni.és apránként bele adagolni a porcukrot.én kb 2 bögrével tettem bele,ha túl sürű a massza akkor még pici meleg vizzel higíthatod.Kenhető állagú legyen ha hagyod száradni ugyis megdermed a tésztán egy kicsit smile hangulatjel a tészta tetejére ovatosan rásimitod és ha megdermett rajta kicsit felvágod és eggyesével felpakolod a hab tetejére smile hangulatjel bmehet a hűtőbe smile hangulatjel smile hangulatjel

 krémes tökéletes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Banánpalacsinta
Banánpalacsinta

Banánt villával összetörjük, hozzátesszük a felvert tojást, és pici sót. Serpenyőbe 3 halmot kanalazok, 1-1 percig sütöm mindkét oldalát. Házilekvárral megkenve, vagy csak úgy ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Quinoa kása GM
Quinoa kása GM

A diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben, félrerakjuk. A quinoát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A fahéjjal együtt egy lábasban, közepes lángon pár perc alatt felmelegítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar kokusz habos csiga
kokusz habos csiga

A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Diós, vaníliás vagy hókifli
Diós, vaníliás vagy hókifli

A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk