200 gr zabpehelyliszt
6-8 db tojás nagyságtól függően
80 gr nyírfacukor
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
kevés méz
fahéj
szegfűszeg
Válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá a nyírfacukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint. Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. Végül tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.
Lehet a tésztába szórni gyümölcsöt is, én most csokipöttyöket szórtam bele, hogy szemléltetni tudjam, hogy milyen szépen emelkedik fel a zabpehelylisztes piskóta. Szép magas lett, így 2-3 lapba vágva ízlés szerint tölthető.
A margarint nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, amikor félig felolvadt, hozzáadjuk a porcukort, kicsit később a kakaóport. Ha nagyon sűrű, 1 evőkanál tejet teszek bele. Sűrűnek kell...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA tésztához 6 tojássárgát 12 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, egy evőkanál lisztet, a szódabikarbónát és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához az élesztőt a kockacukorral,1 dl langyos tejjel és 1 evőkanál liszttel összekeverjük, és megkelesztjük (kovászt készítünk). 2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokit kockáira töröm, majd a mikróban a legalacsonyabb teljesítményen/watton elkezdem olvasztani. Félpercenként kiveszem és megkavarom. Ha megolvadt hagyom hűlni kicsit. Kimér...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes