Hozzávalók: 1 nagy tortaformányi adaghoz
A tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj
20 g porcukor
1 db tojássárgája
40 ml tej (pici: kevesebb mint fél dl !)
1 csipet só
8 g friss élesztő (a kocka élesztő kb. egy ötöde csak)
1 g sütőpor (kb. 1 kávéskanál)
A töltelékhez:
140 g kristálycukor
240 g dió (darált)
pici fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
+a kenéshez: 600 g sárgabarack dzsem
A tetejére:
100 g csokoládé - ét
A tésztát összegyúrni, fél órára hűtőbe rakni. Addig a diós tölteléket összekeverni, baracklekvárt előkészíteni.
A tésztát 5 gombócra osztani, kör alakúra nyújtani (jó vékonyra) és mehet bele a kör alakú tortaformába. A diós tölteléket és a baracklekvárt is 4-4 részre kell osztani. A tészta lapot megkenjük lekvárral majd megszórjuk a diós töltelékkel. Ezután jöhet rá a következő tésztalap.
A végén a teteje tészta lesz, amit meg kell szurkálni, és előmelegített 185 fokos sütőben 50 perc alatt elkészül.
Ha kihűlt mehet az olvasztott étcsoki a tetejére.
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is az áfonya kivételével és robotgéppel összedolgozzuk. Az áfonyát jól megmossuk és belekeverjük a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz! Ha tubusos akkor a tubus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszos tészta 1.A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig,...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Közepes