Családireceptkönyv.hu

Tuti Zserbó tortaformában


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 nagy tortaformányi adaghoz

A tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj
20 g porcukor
1 db tojássárgája
40 ml tej (pici: kevesebb mint fél dl !)
1 csipet só
8 g friss élesztő (a kocka élesztő kb. egy ötöde csak)
1 g sütőpor (kb. 1 kávéskanál)

A töltelékhez:
140 g kristálycukor
240 g dió (darált)
pici fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
+a kenéshez: 600 g sárgabarack dzsem

A tetejére:
100 g csokoládé - ét

Elkészítés:


A tésztát összegyúrni, fél órára hűtőbe rakni. Addig a diós tölteléket összekeverni, baracklekvárt előkészíteni.
A tésztát 5 gombócra osztani, kör alakúra nyújtani (jó vékonyra) és mehet bele a kör alakú tortaformába. A diós tölteléket és a baracklekvárt is 4-4 részre kell osztani. A tészta lapot megkenjük lekvárral majd megszórjuk a diós töltelékkel. Ezután jöhet rá a következő tésztalap.
A végén a teteje tészta lesz, amit meg kell szurkálni, és előmelegített 185 fokos sütőben 50 perc alatt elkészül.
Ha kihűlt mehet az olvasztott étcsoki a tetejére.

Tuti Zserbó tortaformában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Amandine
Amandine

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anette
Gofri rizslisztből
Gofri rizslisztből

A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel. Minden egyes sütés előtt pici olajjal kenjük...

Elkészítési idő: 2 perc + sütés
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Dalmi csokis keksze
Dalmi csokis keksze

A sütőt bekapcsoljuk, hogy jó meleg legyen. Majd a hozzávalókat egy tálba összekeverjük. Kicsit ragadós sűrű masszánk lesz, de nem kell tőle megijedni:-)A meleg sütőben úgy is sz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk