Hozzávalók: 1 nagy tortaformányi adaghoz
A tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj
20 g porcukor
1 db tojássárgája
40 ml tej (pici: kevesebb mint fél dl !)
1 csipet só
8 g friss élesztő (a kocka élesztő kb. egy ötöde csak)
1 g sütőpor (kb. 1 kávéskanál)
A töltelékhez:
140 g kristálycukor
240 g dió (darált)
pici fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
+a kenéshez: 600 g sárgabarack dzsem
A tetejére:
100 g csokoládé - ét
A tésztát összegyúrni, fél órára hűtőbe rakni. Addig a diós tölteléket összekeverni, baracklekvárt előkészíteni.
A tésztát 5 gombócra osztani, kör alakúra nyújtani (jó vékonyra) és mehet bele a kör alakú tortaformába. A diós tölteléket és a baracklekvárt is 4-4 részre kell osztani. A tészta lapot megkenjük lekvárral majd megszórjuk a diós töltelékkel. Ezután jöhet rá a következő tésztalap.
A végén a teteje tészta lesz, amit meg kell szurkálni, és előmelegített 185 fokos sütőben 50 perc alatt elkészül.
Ha kihűlt mehet az olvasztott étcsoki a tetejére.
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.A banánokat vágjuk 2,5-3 cm-es darabokra.Egy serpenyőben melegítsünk olajat. A banán darabokat forgassuk meg a tésztában és süssük őket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojásokkal összekeverjük. Bele a sütőpor és a só. A tejet és a lisztet fokozatosan hozzá keverjük, a végén az olaj. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egy picit ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (Szorosan egymás mellett legyenek.) Karamell réteg készítése: A karamellhez öntsük b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű