menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű citromos sajttorta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A citromos sodóhoz:
1 dl friss citromlé
2 evőkanál reszelt citromhéj
60 g kristálycukor
3 nagy tojás
90 g vaj, darabokra vágva
A tésztához:
60 g lágy vaj
1 dl kókuszolaj (másmilyen olaj is jó)
180 g kristálycukor
2 evőkanál reszelt citromhéj
1 teáskanál szódapor
1 teáskanál borkő
2 tojás
1 teáskanál vanília aroma
360 g liszt
A sütés nélküli krémsajtos töltelékhez:
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
600 g lágy krémsajt
180 g kristálycukor
2 teáskanál vanília aroma
1 dl tejföl

Elkészítés:


Elkészítjük a citromos sodót: Egy lábasban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, és a tojásokat. Beleheverjük a vajat és alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett összefőzzük őket, amíg a sodó besűrűsödik. Amikor elkezd bugyogni (kb. 6 perc után), azonnal vegyük le a tűzhelyről. A sodót kb. 1 órán keresztül lefedve hűtjük egy másik edényben. (Egyébként hűtőben kb. egy hétig is eláll.)
Elkészítjük a tésztát: 175 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy nagy keverőtálban elektromos mixerrel összekeverjük a vajat és az olajat (kb. fél percig). Beleöntjük a cukrot, citromhéjat, szódaport, borkőt és a sót. Simára mixeljük. Majd jöhetnek bele a tojások, a vanília, és a liszt. Először alacsony fokozaton mixeljük, majd ahogy összeáll a massza, magasabb fokozatra kapcsolhatunk.
Egy 20 cm x 30 cm-es, sütőpapírral alaposan kibélelt sütőtálba öntjük a massza felét. 12 percig sütjük. Egy kicsit kihűtjük a tálban, majd a sütőpapírunk segítségével kiemeljük a sütőformából és rácson hűtjük tovább.
A sütőtálba vágjunk egy újabb adag sütőpapírt. A maradék tésztát ugyanúgy egyengessük el benne, mint az előzőt és süssük 12 percig.
Amikor kész, hagyjuk a formában, majd hűtőben hűtsük ki, amíg a krémsajtos tölteléket elkészítjük. Az először megsütött tészta réteg legyen majd a süti tetején. (Légkeveréses sütőben egyszerre is süthetjük a 2 tészta réteget.)
Elkészítjük a krémsajtos tölteléket: Egy keverőtálban kézi mixerrel alacsony fokozaton összekeverjük a krémsajtot és a cukrot. Beletesszük a vaníliát, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Mixerrel simára keverjük. Keverés közben néha álljunk meg és kaparjuk le az edény szélére került krémet. Azonnal használhatjuk is, de hűtőben is tárolhatjuk. Amikor a megsütött tészták már kihűltek, egyengessük el a krémsajtos tölteléket az alsó tésztarétegen (amit nem vettünk ki a sütőtálból).
A krémsajtos rétegre öntjük a citromos sodót.
A második tészta réteget tördeljük apróra és szórjuk rá a citromos rétegre.
Tálalás előtt legalább 2 órán keresztül hűtőben tároljuk. (Legjobb, ha egész éjszaka hűtjük.)

Habkönnyű citromos sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kakaós kalács
Kakaós kalács

A hozzávalókat tálba teszed és géppel /én azzal szoktam / vagy kézzel jól eldolgozod. Puha, lágy, ragacsos tészta lesz. Mikor kész az 1/3 részéhez 3 evőkanál kakaó port és 2 ek vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kávés - Kávés tekercs
Kávés - Kávés tekercs

1. A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. 2. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. 3. A tésztát sodrófával egy krist...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Joghurttorta
Joghurttorta

1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Puncsos csuki
Puncsos csuki

Mindent összegyúrunk , kis golyókat formálunk , tepsibe rakjuk formára nyomjuk és 10 perc alatt megsül .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk