Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű citromos sajttorta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A citromos sodóhoz:
1 dl friss citromlé
2 evőkanál reszelt citromhéj
60 g kristálycukor
3 nagy tojás
90 g vaj, darabokra vágva
A tésztához:
60 g lágy vaj
1 dl kókuszolaj (másmilyen olaj is jó)
180 g kristálycukor
2 evőkanál reszelt citromhéj
1 teáskanál szódapor
1 teáskanál borkő
2 tojás
1 teáskanál vanília aroma
360 g liszt
A sütés nélküli krémsajtos töltelékhez:
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
600 g lágy krémsajt
180 g kristálycukor
2 teáskanál vanília aroma
1 dl tejföl

Elkészítés:


Elkészítjük a citromos sodót: Egy lábasban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, és a tojásokat. Beleheverjük a vajat és alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett összefőzzük őket, amíg a sodó besűrűsödik. Amikor elkezd bugyogni (kb. 6 perc után), azonnal vegyük le a tűzhelyről. A sodót kb. 1 órán keresztül lefedve hűtjük egy másik edényben. (Egyébként hűtőben kb. egy hétig is eláll.)
Elkészítjük a tésztát: 175 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy nagy keverőtálban elektromos mixerrel összekeverjük a vajat és az olajat (kb. fél percig). Beleöntjük a cukrot, citromhéjat, szódaport, borkőt és a sót. Simára mixeljük. Majd jöhetnek bele a tojások, a vanília, és a liszt. Először alacsony fokozaton mixeljük, majd ahogy összeáll a massza, magasabb fokozatra kapcsolhatunk.
Egy 20 cm x 30 cm-es, sütőpapírral alaposan kibélelt sütőtálba öntjük a massza felét. 12 percig sütjük. Egy kicsit kihűtjük a tálban, majd a sütőpapírunk segítségével kiemeljük a sütőformából és rácson hűtjük tovább.
A sütőtálba vágjunk egy újabb adag sütőpapírt. A maradék tésztát ugyanúgy egyengessük el benne, mint az előzőt és süssük 12 percig.
Amikor kész, hagyjuk a formában, majd hűtőben hűtsük ki, amíg a krémsajtos tölteléket elkészítjük. Az először megsütött tészta réteg legyen majd a süti tetején. (Légkeveréses sütőben egyszerre is süthetjük a 2 tészta réteget.)
Elkészítjük a krémsajtos tölteléket: Egy keverőtálban kézi mixerrel alacsony fokozaton összekeverjük a krémsajtot és a cukrot. Beletesszük a vaníliát, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Mixerrel simára keverjük. Keverés közben néha álljunk meg és kaparjuk le az edény szélére került krémet. Azonnal használhatjuk is, de hűtőben is tárolhatjuk. Amikor a megsütött tészták már kihűltek, egyengessük el a krémsajtos tölteléket az alsó tésztarétegen (amit nem vettünk ki a sütőtálból).
A krémsajtos rétegre öntjük a citromos sodót.
A második tészta réteget tördeljük apróra és szórjuk rá a citromos rétegre.
Tálalás előtt legalább 2 órán keresztül hűtőben tároljuk. (Legjobb, ha egész éjszaka hűtjük.)

Habkönnyű citromos sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mogyorókrémes Krémes süti
Mogyorókrémes Krémes süti

-egy leveles tészta lapot elhelyezünk egy magasabb falú tálban, erre jön rásimítva a krém KRÉM -a tejszínhabot felverjük kézi mixerrel ,majd belekeverjük a pudingport majd egy...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Margarin szelet
Margarin szelet

Az alsó lapra kell a barna krém. Csokimáz 3 ek kakaó, 3 ek cukor 3 ek víz sűrűre főzni és 5 dkg vajat belekeverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Párizsi süveg
Párizsi süveg

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk