Családireceptkönyv.hu

Mámorító havasi kifli dióval töltve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
35 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál meleg tej
A tetejére:
2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át hűtőben pihentetjük. Közben a darált diót, a cukrot és a citromlét összekeverjük, majd a tejet is hozzáadjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kör alakú tészták felére halmozzuk a tölteléket és feltekerjük, kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meleg kifliket beleforgatjuk.

Mámorító havasi kifli dióval töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Lotyó rétes
Lotyó rétes

A vajjal kikenjük a tepsit, egy kisebb méretűt válasszunk (nálam 29*16). A lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét beleszórjuk egyenletese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marlenka recept
Marlenka recept

Tészta: Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Hókifli
Hókifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós kevert sütemény
Túrós kevert sütemény

Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk