6 rózsa elkészítéséhez:
– két ízletes piros alma
– fahéj, porcukor
– sárgabarack dzsem
– egy fél citrom leve
– fagyasztott rétestészta
Mossuk meg, vágjuk ketté, és távolítsuk el az almák magházát, majd a hasukra fektetve vágjuk vékony szeletekre. Egy tálat töltsünk meg vízzel, és keverjük hozzá egy citrom kifacsart levét. Tegyük bele a vékonyra vágott almaszeleteket, és tegyük be a mikróba három percre. Ezután szűrjük le. Tegyük egy tálba a három teáskanál sárgabarack pürét, és keverjük el két teáskanál vízzel, és melegítsük össze őket a mikróban egy percig.
Fogjuk a réteslapot, és vágjuk hat egyenlő részre, kenjük meg egy kis sárgabarackkal. A felső felére tegyünk egymás után, kissé egymásra illesztve almakarikákat, úgy, hogy a végük lelógjon az tésztáról. Szórjuk meg egy kevés fahéjjal.
Hajtsuk fel a réteslap alsó felét, majd kezdjük oldalról feltekerni. Tegyük őket muffin sütőbe, majd süssük kb. 45 percig. Ha kész van, szórjuk meg az almarózsákat porcukorral.
A hámozott, félbe vágott körtének vágjuk ki úgy a magházát, hogy a szára megmaradjon. Egy kanállal nagyobbítsuk meg az üreget, a kikapart körtét tegyük félre a töltelékhez. Kenjük...
Elkészítési idő:A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, 6...
Elkészítési idő: 1,5 óraA lisztet a sóval és a kakaóval összekeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével kihabosítjuk a puha vajat,beletesszük a cukrokat és a tojásokat. A kefirt elkeverjük a színez...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapr...
Elkészítési idő: