menu

Családireceptkönyv.hu

Francia palacsinta/Rupáner


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


– 5 db tojás,
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg),
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl),
– 1 bögre habtejszín,
– fél bögre porcukor (10 dkg),
– 5 dkg vaj,
– 1 csipet só,
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g) vagy 1 teáskanál vaníliaaroma,
– vaj a sütéshez,

Elkészítés:


A vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket.
Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé!
Az íz hatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.

Francia palacsinta/Rupáner

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Mákosguba muffin
Mákosguba muffin

A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Gyümölcsös mikrós süti
Gyümölcsös mikrós süti

Az áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
Kókuszos krémes, kakaós sütemény

Krém készítés: A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A zselatint langyos vízben megáztatjuk. A tejszínt keményre ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Oreo Torta
Oreo Torta

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk