– 5 db tojás,
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg),
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl),
– 1 bögre habtejszín,
– fél bögre porcukor (10 dkg),
– 5 dkg vaj,
– 1 csipet só,
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g) vagy 1 teáskanál vaníliaaroma,
– vaj a sütéshez,
A vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket.
Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé!
Az íz hatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.
--egy tepsibe vagy egy magasabb falú tál aljára rakunk 1 sor kekszet -megfőzzük az epres pudingot és még forrón ráöntjük a keksz tetejére . elsimitjuk -újabb sor keksz -meg...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje, vagy fedjük be folpack segítségével úgy, hogy érintkezzen a pudinggal) Az 5 tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük. Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót. Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű