Családireceptkönyv.hu

Piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztom.
A lisztet megszitálom.
A sárgákat a cukor 2/3 részével habosra keverem.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verem.
A hab 1/3 részét óvatosan hozzákeverem a sárgájához, majd a többit is.
Beleforgatom a lisztet.
Homorúra töltöm a formába, mert a közepe feljön.

Trükkök, tippek, praktikák:


10-15 percig 160-170 fokra előmelegített sütőben sütöm, utána 150 fokon. Nyitott sütőben hagyom kihűlni.

Piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Korvapuusti
Korvapuusti

A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést készítünk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk cukrot, majd felöntjük egy kis langyos tejjel. megvárjuk, míg az élesztő felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Habos-túrós sütemény
Habos-túrós sütemény

A 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot is. Megsütjük. Fél liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Békaszáj
Békaszáj

A lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig pihentessük hid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Linzer
Linzer

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Fontos, hogy a vaj hideg legyen! Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és gyors moz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk