menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztom.
A lisztet megszitálom.
A sárgákat a cukor 2/3 részével habosra keverem.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verem.
A hab 1/3 részét óvatosan hozzákeverem a sárgájához, majd a többit is.
Beleforgatom a lisztet.
Homorúra töltöm a formába, mert a közepe feljön.

Trükkök, tippek, praktikák:


10-15 percig 160-170 fokra előmelegített sütőben sütöm, utána 150 fokon. Nyitott sütőben hagyom kihűlni.

Piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Kevert almafánk
Kevert almafánk

Az almát vékonyan meghámozzuk,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobos ízű legyezőtorta
Dobos ízű legyezőtorta

A piskótát hagyományos módon elkészítjük és 170 fokon kisütjük,, majd kihűtjük. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és a vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg az összes ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Citromos pite
Citromos pite

A kekszet összetöröd és összegyúrod egy nagy csipet sóval, egy tábla olvasztott fehér csokival és a vajjal. A keveréket beleszórod a sütőpapírral bélelt tepsibe, és kézzel jól len...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokikrém tortába
Csokikrém tortába

A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk