5db tojás, 7 e.k kristálycukor, 1 e.k olaj, 8 e.k liszt, 1 sütőpor, 2 e.k kakaópor, Szokásos módon összekeverjük, zsírpapíros tepsiben megsütjük.
Karamellás tejszínhab: 4 e.k cukor, 3 dl tej, cukrot tűzön karamellizáljuk, felöntjük, tejjel addig főzzük, míg el nem olvad, majd hagyjuk lehűlni.
Krém: 6 dl tej, 1 vanília puding, 15 dkg porcukor, 18 dkg nutella
Hideg tejben feloldjuk a pudingot, cukorral megfőzzük. Meleg pudingba belekeverjük a nutellát, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt pudinghoz 16 dkg vajat keverjük a kakaós piskóta.
A megsült piskótára rákenjük a krém felét és kakaós piskótákat rakunk rá. Rá a krém másik fele. A lehűtött karamell
és tejbe tejszínhabport és fixálót keverünk, felverjük süti tetejére tesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleöntjük az olajat és a vizet is. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd belekeverjük a tojások felvert habját, és a csoki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a cseresznyepálinkát. A mandulával és a liszttel gyorsan csomómentesre gyúrju...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1 kg darált keksz, teszek bele 2-3 evőkanál kakaót, és kéz meleg tejjel keverem össze. A kész masszához kb. 15-20 dkg olvasztott vajat teszek, és azt is összedolgozom. Ha nem elég...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz50 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, azután 25 deka porcukorral, 25 deka zsírral, 2 egész tojással, 1 tojás sárgájával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű