menu

Családireceptkönyv.hu

Linzer tölcsér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál sütőpor

Krémhez:
2 cs vaníliás puding (főzős)
2 cs csokoládés puding (főzős)
2 cs vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
1 l víz
9 tojásfehérje

Elkészítés:


Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. 2-3 cm szélességű 30cm hosszú csíkokat vágunk,és kúp alakú formára felcsavarjuk őket,(15-20) db lesz belőle kb.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.

A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük (már akinek van türelme, ideje hozzá: én adtam neki, teljes kakaón ment alatta a hőség, úgy nyomtam ).
Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
A tölcséreket keménypapírból tekerjük és ragasszuk , majd ezt celluxal ragasztotjuk össze.
Majd alufóliába kell betekerni.
Ezzel a krémmel kell megtölteni a fagylaltkelyheket.

Linzer tölcsér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Hartyányi krémes
Hartyányi krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos-tejfölös süti
Pudingos-tejfölös süti

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorra, hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet s végül bele keverjük az átszitált lisztet a sütőporral. Kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bounty kalács
Bounty kalács

A lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Clafoutis - meggyes (tejpite)
Clafoutis - meggyes (tejpite)

Keverjük össze a lisztet és a sütőport. A tojást a cukorral verjük habosra, majd öntsük hozzá a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit a vajjal alaposan kikenjük és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk