A kókuszgolyóhoz:
20 dkg tehéntúró
3 evőkanál cukor
1 tojássárgája
6 evőkanál kókuszreszelék
Hozzávalók:
20 dkg margarin
15 dkg cukor
3 tojás
a megmaradt 1 tojásfehérje
1,5 dl tejföl
3 evőkanál tej
30 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
15 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál liszt
5 dl tej
vaníliaaroma
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a tetejére)
A kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából.
Ha a golyók elkészültek, megcsináljuk a tésztát. A margarint a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a golyóktól megmaradt egy tojásfehérjét is belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és beledolgozzuk, majd a tejfölt és a tejet is hozzákeverjük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik adagot kivajazott tepsibe tesszük.
A másik adaghoz keverjük a kakaóport. A fehér tésztára simítjuk a kakaós tésztát és a golyókat belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
A tojást, a lisztet, a cukrot és a vaníliaaromát összekeverjük, hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön besűrűsödésig főzzük, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen görcsös. Miután megfőtt, még ízlés szerint adhatunk hozzá vaníliaaromát.
A lehűtött tésztát, megkenjük a krémmel, megszórjuk a kakaóporral és már szeletelhetjük is.
Egymásra kell rétegezni a kakós-vaniliás tésztát utána mehet bele a golyó.
Itt található kép az elkészítés folyamatáról:
http://extremesilverblog.com/hu/receptek/kokuszgolyo-torta-toemoer-gyoenyoer-szerelem-elso-pillantasra
1.Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjt, a lekvárt és lassanként a tejet. A tésztát jól kikeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha már világos, reszeld hozzá a citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű