menu

Családireceptkönyv.hu

Skót krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: 40 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1 ek zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, annyi tej hogy könnyen gyúrható legyen

Krém: 5 tojás, 25 dkg cukor, 3 ek liszt, 5 dl tej

Elkészítés:


Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk és lisztes tepsi hátán előmelegített sütőben sütjük.

Krém: 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel jól elkeverjük. 4 dl tejet van. cukorral felfőzünk és folyamatos keverés mellett a krémhez öntjük és újra felforraljuk. 5 tojásfehérje kemény habját a krémbe keverjük. A lapokat megtöltjük, tetejét porcukrozzuk. Másnap szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gofri egyszerűen
Gofri egyszerűen

A lisztet a cukorral, a sóval és a sütőporral elkeverjük. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet és vanília aromát. A száraz és a nedves hozzávalókat kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ragacsos karamelles sütemény
Ragacsos karamelles sütemény

Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzuk és lisztezzük egy 20 cm-es kapcsos tortaforma oldalát, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Tegyük az összevágott datol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Lúdláb
Lúdláb

A süteményt másnap tálaljuk.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Bögrés mákos
Bögrés mákos

A hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk