menu

Családireceptkönyv.hu

Skót krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: 40 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1 ek zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, annyi tej hogy könnyen gyúrható legyen

Krém: 5 tojás, 25 dkg cukor, 3 ek liszt, 5 dl tej

Elkészítés:


Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk és lisztes tepsi hátán előmelegített sütőben sütjük.

Krém: 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel jól elkeverjük. 4 dl tejet van. cukorral felfőzünk és folyamatos keverés mellett a krémhez öntjük és újra felforraljuk. 5 tojásfehérje kemény habját a krémbe keverjük. A lapokat megtöltjük, tetejét porcukrozzuk. Másnap szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes piskóta
Meggyes piskóta

A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük hogy lecsöpögjön. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós kocka
Túrós kocka

A túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumplitörőt használtam.) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk. Gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CRUMPET, AZ ANGOL PALACSINTA
CRUMPET, AZ ANGOL PALACSINTA

Elkészítés: A vizet megmelegítem, majd a száraz élesztővel és a cukorral összekeverem, 5 percet hagyom állni. A tejet egy forralóba öntöm, hozzáadom a vajat, és addig melegítem, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hamis túrós
Hamis túrós

-a pudingot szokásos módon megfőzzük majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt a tojások fehérjéből kemény habot verünk ,ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk -nem keverjük inkább át...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk