menu

Családireceptkönyv.hu

Gríz torta , Gríz puding


Írta:

Elk. idő: kb.: 1 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 kanál gríz,
1 kanál prézli,
6 tojás,
6 kanál cukor,
2 vanília,
vanília eszencia,
reszelt citromhéj,
vaj a forma kikenéséhez,

A sziruphoz:

1 liter tej,
2-3 kanál cukor,
citromlé

Elkészítés:


Elválasztjuk a tojássárgát a fehérjétől. Felverjük a fehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot, egészen addig, amíg kemény habot nem kapunk. Egyessével hozzáadagoljuk a tojássárgát, majd a prézlit és a grízt. A masszához hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citromhéjat és pár csepp vanília eszenciát. Hogy homogén legyen jól elkeverjük.

Egy jénaitálat kikenünk vajjal és beleöntjük a masszát. Sütőbe rakjuk, amit előtte előmelegítettünk, és így sütjük 40 percig.

Idő közben a szirupot is elkészítjük: Elkeverjük a cukrot a tejjel, a citromlével és addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a puding kész van (fogpiszkálóval ellenőrizzük) kivesszük a sütőből, a jénaitálban hagyjuk és ráöntjük a szirupot. Amikor a puding beszívta az összes szirupot megvárjuk, hogy kihűljön, ezután hűtőbe rakjuk. A tetejére csokoládédarabkákat szórtam, majd felvágtam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Eper dzsemmel is finom :)

Gríz torta , Gríz puding

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos-fetás batyucskák
Spenótos-fetás batyucskák

Elkészítés: A hagymákat felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk és szétszedjük, majd megdinszteljük a vajon. Belereszeljük a fokhagymát. Külön serpenyőben a felkockázott bacon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaniliás karika
Vaniliás karika

A hozzávalókat összemorzsoljuk, beletesszük a tojások sárgáját és összegyúrjuk. 6-7 mm vastagra kisodorjuk. Kerek szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vali
Tiramisu
Tiramisu

A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral. Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém. Beleszórjuk a fahé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Ekler fánk
Fánk - Ekler fánk

1. A vizet a vajjal felforraljuk, azonnal belekeverünk 15 dkg jó lisztet, és addig főzzük, míg az edény falától elválik. 2. Levesszük a tűzről, 2-3 percig állni hagyjuk, majd e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk