8 kanál gríz,
1 kanál prézli,
6 tojás,
6 kanál cukor,
2 vanília,
vanília eszencia,
reszelt citromhéj,
vaj a forma kikenéséhez,
A sziruphoz:
1 liter tej,
2-3 kanál cukor,
citromlé
Elválasztjuk a tojássárgát a fehérjétől. Felverjük a fehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot, egészen addig, amíg kemény habot nem kapunk. Egyessével hozzáadagoljuk a tojássárgát, majd a prézlit és a grízt. A masszához hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citromhéjat és pár csepp vanília eszenciát. Hogy homogén legyen jól elkeverjük.
Egy jénaitálat kikenünk vajjal és beleöntjük a masszát. Sütőbe rakjuk, amit előtte előmelegítettünk, és így sütjük 40 percig.
Idő közben a szirupot is elkészítjük: Elkeverjük a cukrot a tejjel, a citromlével és addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a puding kész van (fogpiszkálóval ellenőrizzük) kivesszük a sütőből, a jénaitálban hagyjuk és ráöntjük a szirupot. Amikor a puding beszívta az összes szirupot megvárjuk, hogy kihűljön, ezután hűtőbe rakjuk. A tetejére csokoládédarabkákat szórtam, majd felvágtam.
Eper dzsemmel is finom :)
1. Mindent a gépbe tettem és dagasztó programon dolgozott a gép másfél órát. 2. A szépen megkelt tésztát jól átgyúrtam és kinyújtottam kisujjnyi vastagságúra. 3. Megkentem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához Összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, tejfö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 cipóra osztjuk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni,dermedni. A lehűlt tészta egyikét kivesszük a hűtőből,3 mm-re nyújtjuk ,majd felvágjuk csík...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű