65 dkg liszt
5 tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag szalalkáli
a tetejére:
porcukor
A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi lisztet is, és jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha van babaopiskóta kiszúró formánk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, éles késsel babapiskóta szélességű csíkokra vágjuk, a végüket lekerekítjük és sütőpapíros tepsiben halványra sütjük. Kb. 20 perc alatt elkészül, ahogy megemelkedik sütés közben, már jó is. Csalóka, mert melegen még puha, ahogy sül, úgy szárad meg, ezért nem szabad túlsütni.)
Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a tetejét porcukorral szórjuk meg
- A két tojást szét kell választani. A fehérjét kemény habbá kell verni robotgéppel. - A tojássárgáját habosra ki kell keverni a 20 dkg cukorral és a 2dl tejföllel, - Ehhez hozz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapokat 20 egyforma méretű téglalapra vágjuk.. Elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével dolgozom, így 4 bőséges adag lesz az eredmény.) - A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Sima csöves nyomóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű