65 dkg liszt
5 tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag szalalkáli
a tetejére:
porcukor
A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi lisztet is, és jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha van babaopiskóta kiszúró formánk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, éles késsel babapiskóta szélességű csíkokra vágjuk, a végüket lekerekítjük és sütőpapíros tepsiben halványra sütjük. Kb. 20 perc alatt elkészül, ahogy megemelkedik sütés közben, már jó is. Csalóka, mert melegen még puha, ahogy sül, úgy szárad meg, ezért nem szabad túlsütni.)
Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a tetejét porcukorral szórjuk meg
Omlós tésztát készítünk a hozzávalókból, betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt gáz tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliát hosszában kettévágom és a belsejét kikaparom - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz. 2. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforralom. 3. A por...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A szoba hőmérsékletű puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd az egy tojással is. 2. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a nagy csipet sót, azzal is elkeverjük. 3. Ezután a liszttel é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd sorban a száraz hozzávalót, legvégül a tejet. A pudingot a tejjel és a két kanál cukorral sűrűre főzzük. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű