65 dkg liszt
5 tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag szalalkáli
a tetejére:
porcukor
A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi lisztet is, és jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha van babaopiskóta kiszúró formánk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, éles késsel babapiskóta szélességű csíkokra vágjuk, a végüket lekerekítjük és sütőpapíros tepsiben halványra sütjük. Kb. 20 perc alatt elkészül, ahogy megemelkedik sütés közben, már jó is. Csalóka, mert melegen még puha, ahogy sül, úgy szárad meg, ezért nem szabad túlsütni.)
Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a tetejét porcukorral szórjuk meg
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt. 2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és kb 180 fokos sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz