A tésztához:
1 bögre (2 dl) víz
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1 tk szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
22 dkg margarin
A tetejére:
1 cs vaníliás cukor
12 dkg porcukor
6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg margarin
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor. 30*25 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, belesimítjuk a tésztát és sütőben megsütjük.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, mikor a cukor elolvad már jó is. Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat. Akkor szeleteljük ha kihűl, és megszilárdul.
1- fentieket összekeverjük, ez a jó arány, sok kísérletezés után, pont ennyi kell, nyilván lehet hígítani, sűríteni ízlés szerint 2- kisütjük, kb. 11.12 db lesz, sütő mérettől füg...
Elkészítési idő: 35 perc◾️A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. ◾️Ha a kéz melegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagy lyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapír...
Elkészítési idő: 60 perc