a tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg margarín
1 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő, kevés tej és pici cukor
Túrós töltelék:
25 dkg túró
2 ek. kristálycukor
1 ek. búzadara
1 egész tojás
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom.
Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót.
Sima tésztát gyúrok belőle.
Nem kell keleszteni.
Két részre osztom a tésztát.
Téglalap alakúra nyújtom és gondolatban három részre osztom.
A két szélső részt bevagdosom. A középső részbe beleteszem a túrót és a bevagdosott széleket ráhajtogatom.
A tojás sárgáját ugye beletettem a tésztájába, a fehérjével pedig sütés előtt megkenem a tetejét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és az előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütöm.
A töltelék pedig variálható.
Almával, meggyel, dióval, mákkal is tölthetjük.
Két rúd lett belőle ami a 23x34cm-es tepsibe pontosan belefért.
Kibélelünk egy 30x20x6 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral. A búzadarát a tejföllel jól összekavarjuk, s hagyjuk fél órát pihenni. A sütőt előmelegítjük, bekapcsoljuk 170 fokra...
Elkészítési idő: 1óraA tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral. Az olajat, a mézet és a tejet is hozzáöntjük, robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a grízt is beleszórjuk, jó...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és helyezd a muffin formákat a konyhapultra.Egy botmixer segítségével készíts pürét az eperből, majd egy nagyobb tálban keverd össze 2 tojásfehérjé...
Elkészítési idő: