• Válogassuk át a bogyós gyümölcsöket, tegyünk félre néhányat a díszítéshez, a többit 500 ml víz hozzáadásával kézi mixerrel pépesítsük, majd egy finom műanyag szűrőn keresztül töltsük egy kis edénybe.
• Tegyük bele a cukrot, egy csipetnyi sót, és nagy lángon főzzük, amíg a sűrű lé bugyogni kezd; ekkor óvatosan csurgassuk hozzá a búzadarát; vigyázzunk, hogy ki ne fusson. Azután a lehető legalacsonyabb lángon, kb. 20 percig kevergetve hagyjuk főni, amíg besűrűsödik.
•
Öntsük a darát két tálkába, és 5 percig hagyjuk hűlni. Fogyasztás előtt díszítsük a félretett gyümölccsel, és öntsük rá a joghurtot is, ha úgy jobban ízlik.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Beleütjük egyesével a tojásokat, és alaposan kikeverjük. a túrót kikeverjük a citromhéjával, és a vajas-tojásos masszához vegyítjük.Beleforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 2,5 dl víz Elkészítése:Egy tálba beletesszük a mákot, kókuszt, sütiport, fahéjat, aztán tojást bele, víz jól elkeverjük, mehetnek rá az édesítőszerek . Én szilikonos muffin form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze. A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele. Előmelegített sütőben, 165°C-on süs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalót összegyúrjuk annyi tejjel,hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk.(kb. 1 dl) Két részre osztjuk,majd 2 lapot sütünk belőle. A krém készítése: A 15 dkg kri...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz