5 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
1 evőkanál barna cukor
10 dkg főző- vagy étcsokoládé
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
cukrozott habtejszín
babapiskóták
A tejet beleöntjük az edénybe, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a barna cukrot, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral. Üvegpoharakba először a csokis krémet rétegezzük, rá az édes tejfölt, majd újra a krémet. Egy fakanál nyelével nagyjából elkeverhetjük a masszát a poharakban, ha márványos mintát szeretnénk. Végül hagyjuk dermedni a hűtőben. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Sándor Andrea receptje a Receptnaplójából.
Kategória: Poharas krémek
Címkék: csokoládés, pudingos, tejszínhabos, vaníliás
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kukoricadarát is (ekkor már eggyel kisebb fokozatra kapcsolunk a robotgépen). Után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral felhabosítjük, kikeverjük a túróval és a tejföllel. Ezt követően, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle és a for...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat összekeverjük,majd hozzáadjuk a végén a lisztet. 2. Egy jó 50 percig pihentetjük a tésztát. 3. Jól átgyúrjuk a tésztát ,és gombócokat formálunk belőle. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű