5 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
1 evőkanál barna cukor
10 dkg főző- vagy étcsokoládé
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
cukrozott habtejszín
babapiskóták
A tejet beleöntjük az edénybe, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a barna cukrot, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral. Üvegpoharakba először a csokis krémet rétegezzük, rá az édes tejfölt, majd újra a krémet. Egy fakanál nyelével nagyjából elkeverhetjük a masszát a poharakban, ha márványos mintát szeretnénk. Végül hagyjuk dermedni a hűtőben. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Sándor Andrea receptje a Receptnaplójából.
Kategória: Poharas krémek
Címkék: csokoládés, pudingos, tejszínhabos, vaníliás
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. . A darált kakaós kekszet és az olvasztott vajat egy tálban jól dolgozzuk össze, mígnem jól formázhatóvá válik. Amennyiben van otthon mini-sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra, öntsd egy tálba a kristálycukrot, szitáld hozzá a lisztet, sütőport és a kakaóport. Brownie recept: cukor, liszt, sütőpor és kakaó Szitáld egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKakaós lapok készítése: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 24×36 cm-es (amekkora a tepsink) lapo...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű