8 db tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
1/2 dkg kakaópor
2 ek darált dió
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
1/2 liter tej
25 dkg kristálycukor
8 dkg vaníliás pudingpor
5 db tojásfehérje
2 cent rum
10 dkg darált dió
4 dkg mazsola
A díszítéshez:
25 dkg tejszínhab
5 dkg csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk.
Fele cukorral a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a másik fele cukorral fehéredésig keverjük.
Utána óvatosan hozzá keverjük a kemény habot,részletekben bele keverjük a sütőporos lisztet.
A tészta masszát 3 részre osztjuk.
Egyik marad sárgán,a másodikba keverjük a kakaót,a harmadikba a darált diót.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőzsírpapírral,majd a 3 fajta tésztát egymás mellé(kb 1/2 cm vastag kell hogy legyen) simítjuk.
180-190 fokon 10-12 percig sütjük.
a krém készítése:
A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingporokat a másik fele cukorral kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk(1 vaníliás cukrot is tehetünk bele) és sűrűre felfőzzük lassú tűzön.
Tartalék lángon a sűrűre főtt pudingos masszába keverjük a cukros tojáshabot .
Az elkészült krémet ketté osztjuk.
A mazsolát előzőleg már rumban megáztattuk.
A diós lap kerül alulra,meglocsoljuk rummal,fele krémet rákenjük,megszórjuk darált dióval,majd mazsolával,rákenjük a másik fele krémet,majd rátesszük a sárga lapot(a barna következett volna,de elfeledkeztem,de így is jó),meglocsoljuk rummal,a másik rész krém felével megkenjük,megszórjuk dióval,majd mazsolával,rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a barna lappal.
A tejszínt keményre verjük,felét a tészta tetejére simítjuk,egy villával vagy más eszközzel hullámosítjuk.
18 szeletet kijelölünk és mindegyik közepébe egy habrózsát nyomunk a megmaradt tejszínből.
Csokireszelékkel díszítjük.
Az egészet össze gyúrom majd két sütőpapír között kinyújtom. Kiszúrom linzer formával majd bele tettem őket muffin sütőbe így kapták a kosárka alakot. Mindegyikbe tettem egy mokká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a xilit felével és a vaníliás cukorral szép habosra kevertem, hozzáadtam a vajat, majd a lisztet kanalanként, utána a tejet apránként. A tojások fehérjét a xilit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Kivajazott tepsibe tesszük. 10 percig elősütjük 180 fokon. 3. A tojásokat a cukorral kikeverjük,majd belekeverjük a lisztet és a ba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz