menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói szeletek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
1/2 dkg kakaópor
2 ek darált dió
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
1/2 liter tej
25 dkg kristálycukor
8 dkg vaníliás pudingpor
5 db tojásfehérje
2 cent rum
10 dkg darált dió
4 dkg mazsola
A díszítéshez:
25 dkg tejszínhab
5 dkg csokoládé

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk.
Fele cukorral a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a másik fele cukorral fehéredésig keverjük.
Utána óvatosan hozzá keverjük a kemény habot,részletekben bele keverjük a sütőporos lisztet.
A tészta masszát 3 részre osztjuk.
Egyik marad sárgán,a másodikba keverjük a kakaót,a harmadikba a darált diót.

Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőzsírpapírral,majd a 3 fajta tésztát egymás mellé(kb 1/2 cm vastag kell hogy legyen) simítjuk.
180-190 fokon 10-12 percig sütjük.

a krém készítése:
A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
A vaníliás pudingporokat a másik fele cukorral kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadjuk(1 vaníliás cukrot is tehetünk bele) és sűrűre felfőzzük lassú tűzön.
Tartalék lángon a sűrűre főtt pudingos masszába keverjük a cukros tojáshabot .
Az elkészült krémet ketté osztjuk.
A mazsolát előzőleg már rumban megáztattuk.
A diós lap kerül alulra,meglocsoljuk rummal,fele krémet rákenjük,megszórjuk darált dióval,majd mazsolával,rákenjük a másik fele krémet,majd rátesszük a sárga lapot(a barna következett volna,de elfeledkeztem,de így is jó),meglocsoljuk rummal,a másik rész krém felével megkenjük,megszórjuk dióval,majd mazsolával,rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a barna lappal.

A tejszínt keményre verjük,felét a tészta tetejére simítjuk,egy villával vagy más eszközzel hullámosítjuk.
18 szeletet kijelölünk és mindegyik közepébe egy habrózsát nyomunk a megmaradt tejszínből.
Csokireszelékkel díszítjük.

Somlói szeletek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Rafaello tejpor nélkül
Rafaello tejpor nélkül

A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

Palacsinta: A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Kakaós-diós kocka
Diós - Kakaós-diós kocka

1. A hozzávalókat összekavarjuk, és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük. 2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Almás pite
Almás pite

Az almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a vajat a liszttel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk