Családireceptkönyv.hu

Financiers (le journal des femmes)


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 5 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g porcukor
130 g vaj
80 g mandula liszt
50 g finom liszt
3 tojásfehérja

Elkészítés:


A vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni.
Keverd össze a cukrot, lisztet és a mandulalisztet.
Add hozzá a tojásfehérjét és keverd össze.
Végül keverd hozzá az olvasztott vajat is.
Melegítsd elő a sütőt 200°-ra.
Töltsd meg a masszával a financier formákat kb 3/4 részig .
Süsd15-20 percig, bár ez függ a sütemény méretétől és a sütőtől is. Általában azt mondhatjuk, hogy a financier készen van, ha szép aranysárga színe van,
és a beleszúrt tű(fogpiszkáló) szárazon jön ki belőle.

Financiers (le journal des femmes)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Ördögpirula
Ördögpirula

A vízben felolvasztjuk a vajat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a sót hozzákeverjük. Addig főzzük, amíg a sűrű massza az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Ribizlis kocka
Ribizlis kocka

A búzadarát megfőzzük a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 50 gram porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. A sütőt bekapcsoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Duna hulláma
Duna hulláma

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és simára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a kikent liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: josagm
Epres pite
Epres pite

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk az epre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk