150 g porcukor
130 g vaj
80 g mandula liszt
50 g finom liszt
3 tojásfehérja
A vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni.
Keverd össze a cukrot, lisztet és a mandulalisztet.
Add hozzá a tojásfehérjét és keverd össze.
Végül keverd hozzá az olvasztott vajat is.
Melegítsd elő a sütőt 200°-ra.
Töltsd meg a masszával a financier formákat kb 3/4 részig .
Süsd15-20 percig, bár ez függ a sütemény méretétől és a sütőtől is. Általában azt mondhatjuk, hogy a financier készen van, ha szép aranysárga színe van,
és a beleszúrt tű(fogpiszkáló) szárazon jön ki belőle.
A vízben felolvasztjuk a vajat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a sót hozzákeverjük. Addig főzzük, amíg a sűrű massza az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA búzadarát megfőzzük a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 50 gram porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. A sütőt bekapcsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és simára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a kikent liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk az epre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű