20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd feltekerem. Kifli formára hajtom.
Előmelegített sütőben 180fokon aranybarnára sütöm. Forrón vaniliás porcukorba forgatom és tálalom :)
Blog Center
A cukrot a tojással összekavarom, és hozzáadom a sütőporos lisztet. ENNYI! Ez a mennyiség egy nagy sütőtepsi méretű adaghoz elegendő!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa tészta hozzávaóit összegyurjuk a tejfőlt adagoka keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk -amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük,aztán -ketté vesszük majd kikent tep...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA tönkölylisztet, a diót és a finomlisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a sütőport. Alaposan összevegyítjük. Kis kockára vágjuk a hideg vajat és az ujjaink hegyével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű