20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd feltekerem. Kifli formára hajtom.
Előmelegített sütőben 180fokon aranybarnára sütöm. Forrón vaniliás porcukorba forgatom és tálalom :)
Blog Center
Öntsük a mandulaitalt egy tálba, majd keverjük benne csomómentesre a keményítőt. Tegyük félre. A kókusztejet öntsük egy kis lábasba, melegítük fel, majd keverjük bele a mézet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába. 2. A zselatinport hideg vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy villával szétnyomkodjuk, majd beletesszük a porcukrot és a vaníliás cukrot, jól összekeverjük és kb. 10 percig állni hagyjuk. (Kevés levet fog ereszteni) Utána hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű