30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
0.5 db vaníliarúd
1 késhegynyi só
A vajat vedd ki egy-két órával előre a hűtőből, hogy jó puha legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Ne tedd semmiképp a mikróba, mert akkor nem lesz majd olyan jó a süti állaga. Keverd ki jól a porcukorral, majd rakd hozzá a sót, a vanília kikapart belsejét, a felvert tojást, végül pedig az átszitált lisztet. Fakanállal jól dolgozd össze a tésztát.
A lágy masszát töltsd habzsákba, és formázz belőle köröket vagy bármilyen más formát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórd meg kristálycukorral, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha színesedni kezd, vedd ki a sütőből. Pihentesd még tíz percig, mielőtt kiszeded a tepsiből. Ha kihűl, rögtön eheted, de másnapra lesz az igazi.
Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházukat, majd felszeleteljük. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a feldarabolt almákat. Megszórjuk 3 evőkanál cukor és a fahéj keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből a tojással, csipet sóval meg annyi vízzel gyúrunk tésztát, hogy rugalmas masszát kapjunk. Legalább egy fél óráig pihentetjük, majd vékonyra nyújtva, akkora lapokká vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a cukorral felforralom, amíg teljesen el nem olvad. Kézi mixerrel gyorsan összekeverem a tojássárgáját egy tálban és lassan hozzáadom a forró tejet (lassan, mert összekap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet . A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Apránként laza mozdulatokkal összedolgozzuk. A masszát egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű