30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
0.5 db vaníliarúd
1 késhegynyi só
A vajat vedd ki egy-két órával előre a hűtőből, hogy jó puha legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Ne tedd semmiképp a mikróba, mert akkor nem lesz majd olyan jó a süti állaga. Keverd ki jól a porcukorral, majd rakd hozzá a sót, a vanília kikapart belsejét, a felvert tojást, végül pedig az átszitált lisztet. Fakanállal jól dolgozd össze a tésztát.
A lágy masszát töltsd habzsákba, és formázz belőle köröket vagy bármilyen más formát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórd meg kristálycukorral, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha színesedni kezd, vedd ki a sütőből. Pihentesd még tíz percig, mielőtt kiszeded a tepsiből. Ha kihűl, rögtön eheted, de másnapra lesz az igazi.
A száraz anyagokat összekeverjük. A tojást a cukorral és a Rámával kikeverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, tehetünk bele apróra vágott csokit ízlés szerint. Diónyi golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 3 egész tojást 15 dkg cukorral jól kikeverünk, 3 dl tejjel feleresztjük, 5 kanál liszttel és 1 vaniliáscukorral simára keverjük. Gőz fölött állandó keverés mellett sürüre főz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű