menu

Családireceptkönyv.hu

Dán vajaskeksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
0.5 db vaníliarúd
1 késhegynyi só

Elkészítés:


A vajat vedd ki egy-két órával előre a hűtőből, hogy jó puha legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Ne tedd semmiképp a mikróba, mert akkor nem lesz majd olyan jó a süti állaga. Keverd ki jól a porcukorral, majd rakd hozzá a sót, a vanília kikapart belsejét, a felvert tojást, végül pedig az átszitált lisztet. Fakanállal jól dolgozd össze a tésztát.


A lágy masszát töltsd habzsákba, és formázz belőle köröket vagy bármilyen más formát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórd meg kristálycukorral, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha színesedni kezd, vedd ki a sütőből. Pihentesd még tíz percig, mielőtt kiszeded a tepsiből. Ha kihűl, rögtön eheted, de másnapra lesz az igazi.

Dán vajaskeksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Csokis fánk
Fánk - Csokis fánk

1. A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. 2. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. 3. Ekko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű gyümölcsfagyi (gép nélkül)
Egyszerű gyümölcsfagyi (gép nélkül)

A tejszínt enyhén felverem, hozzáadom a joghurtot és a végén a lekvárt. Legalább 2 órát a fagyasztóban dermesztem és időnként átkeverem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízes krémes
Grízes krémes

A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsuzsi mézese Újfehértóról
Zsuzsi mézese Újfehértóról

A mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt. 2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk