7 tojás
6 tojás súlyának megfelelő liszt
7 tojás súlyának megfelelő cukor
1 kiskanál sütőpor
A tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk – de nem muszáj. 40 -45 percig közepes hőfokon sütjük. Állaga rugalmas, igazán magasra növő piskóta lesz.
A porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéhez keverjük a cukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd a vizet, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a rumaromát i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 tojásfehérjéből, a 8 ek lisztből és a 8 ek cukorból piskótát sütünk. A tojás sárgájából, a kristálycukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből főzött krémet készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát felmelegítjük, belekeverjük a rumaromát, a citromhéjat, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű