fél kg szilva
3 dl tej
10 dkg cukor
14 dkg liszt
1 kiskanál fahéj
3 tojás
1 evőkanál vaj
csipet só
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.Egy piteformát vajazz ki, majd rakd ki a megmosott, kimagozott, félbe-negyedbe vágott szilvával. Szórd meg a cukor felének és a fahéjnak a keverékével, és tedd félre. A tojásokat verd fel a cukor másik felével és a sóval, add hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés közben a tejet is. Öntsd a híg tésztát a szilvára, told a sütőbe, és kb. háromnegyed óra alatt süsd át. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral!
A tojásokat krémesre verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet. A masszából kiskanállal vagy lapos végű nyomózsákkal tallérokat képezünk, s ezeket sütőpapírral kibélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet langyosítsuk meg, majd keverjük össze az ecettel. A kétféle lisztet és a csipet sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a zsírt, a tejfölt, a tojást és egy kevés ecetes vizet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A babapiskóta felét egy tálcára, vagy sütőformába tesszük és az 1 dl kávé felét rálocsoljuk. A gesztenyepürét pépesítjük, az 1 dl kávét hozzáöntjük, jól összekavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű