fél kg szilva
3 dl tej
10 dkg cukor
14 dkg liszt
1 kiskanál fahéj
3 tojás
1 evőkanál vaj
csipet só
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.Egy piteformát vajazz ki, majd rakd ki a megmosott, kimagozott, félbe-negyedbe vágott szilvával. Szórd meg a cukor felének és a fahéjnak a keverékével, és tedd félre. A tojásokat verd fel a cukor másik felével és a sóval, add hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés közben a tejet is. Öntsd a híg tésztát a szilvára, told a sütőbe, és kb. háromnegyed óra alatt süsd át. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral!
A répákat tisztítsd meg, reszeld le, majd vékonyan vajazz és lisztezz ki egy 26 centiméter átmérőjű tortaformát. Alaposan keverd el a barna cukrot az olajjal, majd egyenként add ho...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű