fél kg szilva
3 dl tej
10 dkg cukor
14 dkg liszt
1 kiskanál fahéj
3 tojás
1 evőkanál vaj
csipet só
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.Egy piteformát vajazz ki, majd rakd ki a megmosott, kimagozott, félbe-negyedbe vágott szilvával. Szórd meg a cukor felének és a fahéjnak a keverékével, és tedd félre. A tojásokat verd fel a cukor másik felével és a sóval, add hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés közben a tejet is. Öntsd a híg tésztát a szilvára, told a sütőbe, és kb. háromnegyed óra alatt süsd át. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral!
Összeturmixoltni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkorpát a liszttel a kókuszreszelékkel, a mézes fűszerrel, a sóval és a sütőporral összekeverjük. Az egészet egy mély tálba öntjük,hozzá adjuk a 3 evőkanál olajat,a tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrő segítségével alaposan átmosom, majd felteszem főni az aszaltgyümölccsel, almalével és vízzel. Körülbelül 30 perc alatt puhul meg, ez idő alatt apró kockákra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű