menu

Családireceptkönyv.hu

Csőröge ÉVI vagy Herőke


Írta:

Elk. idő: 1óra 45 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg finomliszt (lehet, hogy több, vagy kevesebb a liszt minőségétől függ)
2 evőkanál tejföl ,
2 egész tojás,
1 csapott kávéskanál só
3 evőkanál porcukor,
1 teás kanál vaníliás cukor
1 reszelt citromhéj
5 dkg olvasztott vaj,
0,5 dl tej,
2 dkg élesztő
2 ek rum
Étolaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz és sárgabaracklekvár

Elkészítés:


1. A vajat felolvasztjuk nem muszáj teljesen folyékony legyen. 2. A tejet fellangyosítom, kevés cukrot teszek bele és az élesztöt. 3. A lisztet egy tálba teszem, kis mélyedést csinálok benne és az élesztövel elkevert tejet beleöntöm, egy kicsi lisztet szórok a tetejére, hagyom felfutni. 4. A vaj kivételével hozzáadok mindent és egy kanál segítségével, nagyjából összedolgozom a tésztát, majd hozzá adom az olvasztott vajat és jól kidagasztom, a tésztának el kell válnia az edény falától, esetleg ha még lisztet igényel, akkor apránként teszek hozzá, éppen csak annyit, amennyit a tészta kíván. Akkor jó, ha elválik az kicsit kör alakúra "pofozgatom" és hagyom, hogy a duplájára keljen.
5. Lisztezett felületre borítom, kb. 5 mm vastagra elnyújtom és derelye metszővel a képen látható módon felszeletelem és előmelegített bő olajban világos barnára sütöm.

Csőröge ÉVI vagy Herőke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
Skót krémes
Skót krémes

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre, elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Diósszelet
Diósszelet

A sárgákat a porcukorral, vízzel összedolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és megsütjük. A krémhez a tejet, pudingport és tojást sűrű péppé főzzök, ha a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Zserbó
Zserbó

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik cipócskát, majd a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral megszórjuk dióval, majd rátesszük a má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlis pite
Ribizlis pite

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet le...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk