2 tojás
1 bögre porcukor
1/2 bögre olvasztott vaj
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
2 bögre rétesliszt
A tetejére:
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre porcukor
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre habtejszín (nem kell felverni)
A díszítéshez:
kevés porcukor
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Kivajazott, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk, megszórjuk a fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha magas a süti, akkor tűpróbával ellenőrizzük. (Ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe!) A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk, a tészta gyönyörűen magába szívja. A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral és kókuszreszelékkel.
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a liszte...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűEzért hívják a tésztát "krémnek", mert részben gázon főzik, úgymond "főzik". Először az összes vizet egy külön serpenyőbe kell önteni, és tűzre kell helyezni, várni kell, amíg fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral nagy sebességgel nagyon sokáig habosra keverjük. Még a legjobb géppel is kell legalább 10 percig keverni, minél tovább, annál finomabb lesz. Amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű