35 dkg liszt
25 dkg Rama
margarin
4 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
kevés tejföl
A töltelékhez:
15 dkg baracklekvár
A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, belekeverjük a darált diót, a vaníliás cukrot. A félig sült linzert még melegen megkenjük a lekvárral, elegyengetjük rajta a diós habot, majd kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen hosszúkás szeletekre vágjuk.
A leveles tésztát enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki vékonyra, majd a hosszabbik oldalától kezdve szorosan tekerjük fel úgy, mintha kakaós csigát készítenénk. A feltekert tés...
Elkészítési idő:A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy n...
Elkészítési idő:1. A tojások sárgáját kikeverjük a margarinnal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és a habbá vert fehérjét, majd megsütjük.
Elkészítési idő:Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsol...
Elkészítési idő: 45 perc