2 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg darált háztartási keksz
25 dkg háztartási keksz
15 dkg darált dió
10 dkg dióbél
A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a kakaóport, és közepes lángon kevergetjük, míg a cukrok is teljesen elolvadnak.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a darált kekszet és darált diót, összekeverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és kis darabokra tördelt kekszet. Jól összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Folpackkal bélelünk ki egy 22 cm hosszúságú kb. 10-12 cm mély formát (vagy püspökkenyér formát), és ha kihűlt a massza, akkor belekanalazzuk, jól elegyengetjük a tetejét, ráhajtjuk a lelógó folpack széleket, majd hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
A hűtési idő leteltével a folpack segítségével kiemeljük a megdermedt édességet, és szeletelve tálaljuk.
Előázatjuk a datolyát és az aszalt szilvát is min. 3-4 órára, a diót/pekán diót min. 24 órára, míg a kesu diót min. 10-12 órára. (A mandulát úgyszintén, kivéve, ha bolti darált man...
Elkészítési idő: 1 óraSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: