2 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg vaj
5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg darált háztartási keksz
25 dkg háztartási keksz
15 dkg darált dió
10 dkg dióbél
A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a kakaóport, és közepes lángon kevergetjük, míg a cukrok is teljesen elolvadnak.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a darált kekszet és darált diót, összekeverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és kis darabokra tördelt kekszet. Jól összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Folpackkal bélelünk ki egy 22 cm hosszúságú kb. 10-12 cm mély formát (vagy püspökkenyér formát), és ha kihűlt a massza, akkor belekanalazzuk, jól elegyengetjük a tetejét, ráhajtjuk a lelógó folpack széleket, majd hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
A hűtési idő leteltével a folpack segítségével kiemeljük a megdermedt édességet, és szeletelve tálaljuk.
A tojásokat az édesítővel és a vaníliával összeturmixolod, majd hozzáadod a túrót és azzal is összedolgozod. Bármilyen sütőformába teheted igazából ( előtte egy kicsit kend ki kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom. Tepsibe rakom. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt és felszeletel főzőbanánokat a kókuszolajjal és vajjal együtt egy késes aprító vagy botturmix segítségével pürésítjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és csomómen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű