Tészta: 20 dkg liszt
1 ek cukor
10 dkg vaj
1 tojássárgája
Krém: alma
citromlé
cukor
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 tojás
A lisztet a cukorral, vajjal,vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 4 ek vizet. Összegyúrjuk, és 30 percig hűtőbe tesszük.
25 cm nagyságúra nyújtjuk, és belerakjuk egy 20 cm átmérőjű tortaformába, melyet kivajazunk.
2 réteg felszeletelt almát meglocsolunk citromlével, megszórjuk 1 ek cukorral,és 3a vajat rászorjuk.
200 fokos sütőben megsütjük.
Rárakjuk a krémet: a főzőtejszínt a vaníliarúddal, tojással, 4 ek cukorral habosra verünk (nem lesz belőle hab, hanem folyékony marad).
Ráöntjük és 165 fokon 25 prerc alatt megsütjük.
Robotgép gyúrópálcikájával, a sütőporral elkevert lisztet és a forgácsokra faragott vajat simára dolgozzuk 12 dkg cukorral, 2 tojással és csipetnyi sóval. Letakarva kb. 30 percig a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kéz melegre melegítjük. 2. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával. 3. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyméretű keverőtálba adagoljuk a szilárd hozzávalókat: a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliáscukrot. Megszórjuk egy csipetnyi sóval, kézi habverővel alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukorral a tojásfehérjét és a sárgáját is habosra keverjük, majd utána összekeverjük. Ezek egyneműsítése után, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű