30 g vaníliás protein por
150 ml mandulatej – más tejtípussal is helyettesíthető
200 ml tojásfehérje (ez 6 darab L-es tojásfehérje – illetve ha nem gond a zsír, akkor 3 nagy tojás)
1 evőkanál kókuszolaj
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékhez hozzákeverjük a protein port és a tejet. Aki nem fél a sárgájától, az teljes tojással is dolgozhat, akkor nyilván a fenn említett, lefelezett mennyiség kell.
A serpenyőt felforrósítjuk és kikenjük egy pici olajjal. Ha van olaj spray-d, az a legpraktikusabb, mert akkor egyenletesen, mégis kevés (azaz pont elegendő) zsírmennyiséggel dolgozhatsz!
Ha felforrósodott a serpenyő, vedd alacsony lángra a gázt, és csorgasd bele a tésztát – a megszokott körbejáratós csuklómozdulattal! Itt is várjuk meg, még a széle megsül, és fakanállal könnyen alányúlva át tudjuk fordítani. Ne feledjük, a türelmetlenség félbetépett palacsintákat eredményez!
A kész piskótat kis kockákra vágjuk, rumos tejbe picit megáztatjuk. Rétegezzük: piskóta - mazsola - csoki öntet - dió - vanilía puding - csoki öntet. 2x ebben a sorrendben. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem. A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrorral elkevert tojást és a vaníliás cukrot. Egy tálat kivajazok, a kivájt zsömléket kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBarna lap: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű