- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 250 g margarin
- 2 csomag zero vanillin
- 1 csipet só
- 200 g tejföl
- szilvalekvár, baracklekvár, dió vagy amivel szeretnénk megtölteni
◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a vanillint, a sót, a tejfölt és az édesítőt majd összegyúrjuk.
◾️Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Ha kivesszük a hűtőből megvárjuk míg szobahőmérsékletű lesz a tészta és kinyútjuk.
◾️Egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle.
◾️Minden korong egyik felét megtöltjük lekvárral, de ne töltsünk túl sokat bele, mert kifolyik.
◾️Ezután ráhajtjuk a másik felét és egy villával lenyomkodjuk a széleit.
◾️170°-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük.
Ha megsültek por édesítőbe forgatjuk a kis kifliket.
A zabkekszeket késes aprítóban ledaráljuk, és egy picit félreteszünk a díszítéshez. Egy tálba öntjük a kekszet, hozzáadjuk a mascarponét, a narancs reszelt héját és a mézes fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőször is előmelegítettem a sütőt 180 C fokra.(alsó-felső) A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntöttem, géppel (de kézzel is lehet) 1-2 perc alatt összedolgoztam, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét fele cukorral habbá verjük egy másik tálba a sárgáját is felverjük a cukorral hozzáöntsük az olvasztott vajat gőz fölött megolvasztott csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is. Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű