- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 250 g margarin
- 2 csomag zero vanillin
- 1 csipet só
- 200 g tejföl
- szilvalekvár, baracklekvár, dió vagy amivel szeretnénk megtölteni
◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a vanillint, a sót, a tejfölt és az édesítőt majd összegyúrjuk.
◾️Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Ha kivesszük a hűtőből megvárjuk míg szobahőmérsékletű lesz a tészta és kinyútjuk.
◾️Egy pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle.
◾️Minden korong egyik felét megtöltjük lekvárral, de ne töltsünk túl sokat bele, mert kifolyik.
◾️Ezután ráhajtjuk a másik felét és egy villával lenyomkodjuk a széleit.
◾️170°-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük.
Ha megsültek por édesítőbe forgatjuk a kis kifliket.
A nyírfacukor port késes robotgépben forgassuk át néhányszor, hogy ne legyenek benne rögök. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe legalább egy...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét 10 deka cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elveg...
Elkészítési idő:-Összekeverjük a 4 tojássárgáját + 20 dkg porcukor + a zsirt ( vagy margarint ) fehéredésig keverjük aztán lassan a lisztet amibe elkevertük a sütőport -bele keverjük a 2 dl teje...
Elkészítési idő: 30