18 dkg finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 tk szódabikarbóna
0.5 kk fahéj
15 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 db tojás
5 dkg dió
A lisztet, kakaót, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat.
Hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott csokit, és összegyúrjuk.
Diónyi golyókat formálunk, sütőlapra helyezzük és ellapítjuk.
Mindegyik tetejére egy fél diót ültetünk.
Meleg sütőben megsütjük, vigyázat, hamar megsül.
Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyságúra hajtogatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojas sargakat a cukorral habosra kavarjuk Keves tejben fel oldjuk a kemenyito port Hozza adjuk a kikavart cukros tojashoz Utana a vanilia port Majd felontjuk a maradek tejje...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojássárgáját a porcukorral jól kikeverjük és hozzáadjuk a mézet, a meleg vizet, a fahéjat és a lisztben elkevert sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és összeelegyítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű